Druga liga Srbije 2017: Mammoths Kikinda

2066

Kikindska ekipa Mammoths ispustila je priliku da se ove godine takmiči u najviše rangu, nakon što je u baraž meču, na kraju prošle sezone, izgubila od Indiansa sa 35 : 22. Ipak, da to nije demoralisalo ekipu, dokaz je to što će Mamuti u svojim redovima imati prvo inostrano pojačanje u istoriji kluba, pa u novo takmičenje ulaze odlučni da napadnu 1. mesto.

Pripreme u kikindskom klubu počele su 21. januara. Kako navode u klubu, one su bile kratke ali efikasne. Radilo se na unapređenju i popravljanju svega što nije valjalo u prošloj godini, a najmanje se radilo na kondiciji, pošto su se igrači tokom zime pripremali u teretani. Stoga je akcenat stavljen na tehniku i uvežbavanje akcija.

Igrački i trenerski kadar izmenjen je u odnosu na proteklu sezonu. Kvoterbek Branislav Fekete ostao je na poziciji glavnog trenera i ofanzivnog kordinatora, dok će Ivan Radak biti na poziciji defanzivnog kordinatora.

Kada je reč o igračima, klub su napustili Tihomir Todorov (WR), Dušan Novaković (WR/TE) i Nemanja Vučković (WR/FS), koji su otišli u Djukse. Robert Salma (DE) vratio se u svoj klub Klek Knights, a ove sezone prestali su da igraju Dejan Bokan (RB) i Nemanja Simović (DT).

Ekipa se pak pojačala dolaskom Dragomira Groze (OL) koji je prošle sezone igrao za Djukse, a pridružili su se i Goran Matijević (DE) koji je igrao za Grofove iz Novog Kneževca pre dve sezone, Borislav Francuski (LB), Igor Knežev (DT), Marijan Lazić (DB), Bogdan Tasovac (DB), koji su se vratili iz „penzije”, te Mario Biro (DB) koji je propustio prošlu sezonu. Iz mlađih kategorija regrutovan je Nemanja Milosavljev (RB).

Kako je već istaknuto, Amerikanac Tajrel Šafer biće prvo inostrano pojačanje u redovima „narandžastih” od osnivanja kluba pre osam godina. Igra na poziciji vajd-risivera / fri-sejftija i bez svake sumnje, biće od velike pomoći igračima koji će steći novo iskustvo i nova znanja.

– Ovo je jedno ogromno iskustvo, koliko za njega, toliko i za nas. Razlog zašto smo se odlučili za impota je taj što su nam kvalitetni hvatači otišli u drugi klub, i da bismo unapredili igru i znanje, te napali to prvo mesto koje vodi u Prvu ligu i koje nam izmiče dve godine zaredom. Kvalitet igrača ćemo proceniti posle prve utakmice – izjavio je Branislav Fekete.

Mamuti su uoči početka sezone odigrali i trening utakmicu sa ekipom Vidri iz Bečeja. Cilj je bio uigravanje nove ekipe i novih akcija, uvežbavanje starih, a rezultat je, očekivano, bio u drugom planu.

Na osnovu svega, Kikinđani u novu sozonu ulaze odlučni da osvoje Drugu ligu i plasiraju se među osam najboljih ekipa u zemlji.

– Mislim da ona izreka „treća sreća” mora da odigra ulogu ove sezone – optimističan je Branislav Fekete.

U prvom susretu ove godine Mamuti će ugostiti ekipu Avala Golden Bears iz Bora, a o protivnicima i o očekivanjima Fekete je bio uzdržan.

– Znamo da su se pojačali jednim importom i da su doveli nekoliko iskusnijih igrača iz drugih ekipa. Pošto je tek prvo kolo, nema snimka na osnovu kojeg možemo da analiziramo njihovu igru, tako da će se sve videti na terenu. Želim da ovom prilikom pozovem sve zainteresovane ljude, ne samo u Kikindi nego i šire, da dođu na stadion FK Žak u nedelju u 15.00 h u što većem broju i budu deo istorije koju pišemo ove sezone! – poručio je na kraju glavni trener, ofanzivni koordinator i kvoterbek u Mamutima.