Tajrel Šafer prvo inostrano pojačanje kikindskih Mamuta

3762

Kikindski Mamuti će u svojim redovima predstojeće sezone imati prvo inostrano pojačanje u istoriji kluba. Reč je o Amerikancu Tajrelu Šaferu koji igra na poziciji hvatača.

Tajrel Šafer (eng. TyRell Shaffer) rođen je 15. maja 1988. i dolazi iz Karlajla, grada u američkoj državi Pansilvanija, gde je i započeo svoju igračku karijeru u sedmoj godini. Kasnije je igrao i za ekipu svoje srednje škole.

tyrell_shaffer_bUpisavši junior koledž Globe Institute of Technology u Njujorku, zaigrao je odmah kao brucoš, a na kraju tog stepena obrazovanja je započeo i poluprofesionalnu karijeru koju je nastavio 2008. u ekipi Chambersburg Cardinals.

Posle toga, ređali su se novi ugovori s ekipama South Central Yard Dawgs, Central Penn Pirahna, da bi 2012. i osvojio šampionat Gridiron Developmental Football League. Pre potpisavanja ugovora s Mamutima iz Kikinde, igrao je u ekipi Cumberland Valley Hitman.

Tajrel Šafer se zahvalio Kikinđanima na pruženoj prilici, rekavši da mu je plan da pomogne ekipi, kako na terenu, tako i van njega.

– Želim da u tim unesem pozitivnu atmosferu. Cilj mi je da prenesem svoje znanje o fudbalu i da budem pravi ambasodor svoje ekipe. Mamuti su bili iskreni i na tome ću im biti zauvek zahvalan – kazao je novi hvatač Mamuta, ne krijući uzbuđenje zbog dolaska i saznanja o, za njega, potpuno drugačijoj kulturi.

Mamuti će se u novoj sezoni takmičiti u Drugoj ligi Srbije, čiji je početak najavljen prvog vikenda u aprilu. Na otvaranju takmičenja Kikinđani će igrati protiv ekipe Golden Bears iz Bora, i to na svom terenu.