SK Prva liga Srbije: Sirmium Legionaries Sremska Mitrovica

3420

Kako su završili prethodnu, tako započinju novu sezonu. Najstariji klub američkog fudbala u Srbiji Sirmium Legionaries sastaće se u 1. kolu sa ekipom GAT Dukes iz Novog Sada.

Ekipa koja je u Sport klub Prvoj ligi Srbije prošle godine zauzela 6. mesto, i u ovu ulazi sa skromnim i uzdržanim ambicijama i očekivanjima. Ekipu će pre svega činiti mladi igrači koji će prvi put imati priliku da igraju seniorski fudbal.

– Očekivanja su da stasamo kao tim i da se kao i do sada borimo za svaku loptu, akciju, utakmicu. Ništa više od toga – navode u Legionarima na početku novog takmičenja.

Pripreme, odnosno prvi treninzi i okupljanja, članovi kluba sa savske obale imali su tokom novembra, dok su zvanične pripreme počele odmah nakon novogodišnjih praznika. Poput većine drugih timova, i u Legiji se najpre pažnja posvetila fizičkoj spremi, da bi početkom februara počelo da se radi na taktici.

Klub je pretrpeo velike promene u igračkom kadru.

– Iako smo na to navikli pred svaku sezonu, ove je to naročito izraženo jer smo ostali bez 12 startera u odnosu na početak prošle sezone. O imenima ne bih da pričam. Dovoljno je reći da su neki napustili klub i/ili fudbal uopšte, dok su neki mlađi momci zauzeli njihovo mesto – otkriva za naš sajt Nemanja Kokar, vajd-risiver mitrovačkog kluba.

Ipak, Legionari su i ove godine angažovali dva stranca koji će igrati na pozicijama kvoterbeka i trkača/hvatača. Reč je o Tajleru Dementu, 24-godišnjem „univerzalcu” koji će biti vođa napada, te Arturu Braunu, all-round igraču koji će saigračima pomagati na više pozicija u timu.

– Mladi su momci koji tek „izlaze” s koledža. Tajler Dement je igrao na koledžu „Makdanijel” na pozicijama hvatača i kvoterbeka, a Artur Braun će nam pomagati pre svega kao trkač i hvatač u napadu. Obojica će biti od velike pomoći u trenerskom smislu, što u seniorskom timu, što u radu s mlađim kategorijama – pojasnio je Kokar.

Foto: Bojan Đakonović

Trenerski kadar u Legionarima se nije menjao u odnosu na prošlu sezonu, pa će Darko Šimleša i dalje obavljati posao glavnog trenera, dok će Paskal Simjanovski i Aleksandar Kovačić biti koordinatori napada odnosno odbrane.

Poput većine ekipa, ni Mitrovčani nisu imali pravu proveru pred početak sezone, pa će uvid u do sada urađeno i domete ekipe u novoj sezoni imati tek kroz zvanične ligaške mečeve.

Prvu utakmicu, i to već u nedelju 26. marta, Legionari će igrati u Novom Sadu protiv GAT Djuksa, ekipe sa čijim su kvalitetima vrlo dobro upoznati.

– Upoznati smo s njihovim radom, naročito s kvalitetima i manama igračkog kadra kojim raspolažu. Što bi se reklo, poznajemo ih u dušu. Naša prednost je što Legionari ovu igru igraju srcem pre svega, ne vodimo se nekim drugim stvarima, te smatram da mi ovu utakmicu, bez obzira na konačan rezultat, ne možemo izgubiti u tom smislu – zaključio je Nemanja Kokar.

Meč je zakazan za nedelju u 14.30 h na stadionu FK Kabel u Novom Sadu.