Tajler Dement prvo pojačanje Legionara

1551

Tajler Dement (eng. Tyler DeMent), 24-godišnji „univerzalac” iz okruga Montgomeri u SAD (država Merilend), novi je član Legionara iz Sremske Mitrovice.

Odmah po okončanju svoje poslednje sezone na koledžu, mladi Amerikanac je rešio da nastavi da igra sport koji voli, i to ni manje ni više nego u Evropi, za šta je dobio podršku porodice i trenera.

– Potpisao sam za Legionare jer verujem da mogu da pomognem timu da pobeđuje, pre svega. Kroz razgovor sa Nemanjom (prim. aut. Nemanja Kokar) osetio sam se veoma komforno, kao i moja porodica, i svidela mi se cela atmosfera oko kluba. Verujem da ću imati sjajno iskustvo u Legiji – izjavio je Tajler Dement nakon potpisivanja ugovora sa šestoplasiranim timom Sport klub Prve lige Srbije prošle sezone.

Tyler_DeMenet_LegionariesDement je već u petoj godini počeo da igra američki fudbal u ekipi Village Chiefs iz Montgomerija, gde se zadržao dve godine. Do polaska u srednju školu igrao je klubu Seneca Wildcats.

U srednjoj školi Klarksburg imao je priliku da trenira pod palicom jednog od najboljih trenera u tom okrugu Lerijem Hurdom.

– On mi je mnogo pomogao da se razvijem kao kvoterbek, ali me je i podsticao da igram i na ostalim pozicijama u timu. Srednjoškolsku karijeru završio sam u srednjoj školi Nortvest, igrajući slot hvatača, zahvaljujući treneru Robertu Hilu, koji mi je kasnije i pomogao da stignem do koledž fudbala – pojašnjava Tajler Dement za sajt Legionaries.org.rs svoja prva ozbiljnija igračka iskustva.

Na Univerzutetu Šenandoa su ga regrutovali kao strong sejftija, ali je ubrzo prekomandovan na mesto kvoterbeka jer su treneri shvatili da ima iskustvo i znanje da igra na toj poziciji.

– Poslednje dve godine igrao sam na koledžu „Makdanijel”, sa sjajnom trenerskom ekipom. Majk Dejli, član „Kuće slavnih” AFL (prim. aut. Arena Football Leage), zatim Majk Hoenzi bivši NFL i CFL kvoterbek, takođe član pomenute „Kuće slavnih”, ofanzivni koordinator Kris Basler, kao i rekorder po broju uhvaćenih jardi na koledžu „Makdanijel” Majk Oliveto preneli su mi ogromno znanje tokom ove dve godine, koje sam završio i kao kapiten tima u svojoj seniorskoj sezoni – istakao je Dement.

Smatra da je pravi lider, neko ko je sposoban da kreira igru i pomogne timu da bude bolji, kako u trenutnim okolnostima, tako i u budućnosti. Veoma je uzbuđen zbog dolaska u Srbiju i, kako kaže, jedva čeka da upozna igrače i navijače, i postane deo zajednice.

Izvor: Legionaries.org.rs