SK Prva liga Srbije 2017: Wild Boars Kragujevac

2638

Ekipa iz srca Šumadije, aktuelni branioci titule prvaka Srbije, u pohod na sedmi šampionski tron kreću predstojećeg vikenda, kada će se susresti s novim članovima Sport klub Prve lige Srbije, ekipom Celtis iz Sombora.

Prelazni i pripremni period je u Wild Boarsima prošao prilično dinamično. Trenersku palicu će i u nastupajućoj sezoni držati Aleksandar Ristić Alf, glavni trener, ofanzivni koordinator i trkač, koji je o minulim mesecima rekao:

– Ove godine počeli smo dosta rano, ranije nego obično, već sredinom oktobra. U početku se radilo isljučivo u teretani na poboljšanju snage. To se ispostavilo kao jako dobro, jer smo napravili dobar timski duh. Nastavilo se sa atletskim treninzima, a potom i sa osnovama fudbala. Sve je krunisano kampom kojim smo odradili u toku jednog vikenda, gde je odrađena sva „instalacija”. Sada je ostalo samo da se to sve dovede do perfekcije, što je najteži deo – naveo je popularni Alf.

Kada je reč o rosteru, on se promenio u odnosu na prošlu godinu, pre svega u pogledu inostranih pojačanja, ali kao dobro organizovana ekipa, Veprovi su mamac i za talentovane igrače iz drugih domaćih timova.

Importi koji će popuniti redove Kragujevčana su kvoterbek Ijan Maginis (Belhaven University, SAD), defanzivni bek Alen Remzi (Wake Forest University, SAD) i raning-bek Loran Čimanga (Merseyside Nighthawks, Engleska).

– Dovođenje igrača sa strane je uvek mačka u džaku. Najvažnije je da se pogodi da su to timski igrači i da imaju svest da su ovde pre svega da pomognu ostalima. Prevagu uvek odnose domaći igrači – rekao je trener Ristić, istakavši da je američki kvoterbek neophodan, ako ekipa želi da se takmiči na navišem nivou.

– Ijan Maginis je dobar atleta, ali pre svega timski igrač koji stavlja tim ispred sebe. Radio je i kao trener, što je jako velika stvar za nas. Nadamo se da će ne samo unaprediti našu igru već i naše domaće kvoterbekove – smatra Alf, analizirajući dalje i drugu dvojicu stranaca:

– Defanzivni Bek Alen Remzi je igrao u Americi na izuzetno visokom nivou. Snalazi se jako dobro, kako u odbrani tako i u napadu, i to na različitim pozicijama. Odlično poznaje igru i mislim da će s njim naš sekundari svakako biti bolji. Raning-beka Lorana Čimangu krase izuzene fizičke sposobnosti, neverovatna brzina i agilnost, kao i dobra radna etika, tako da će se nesumnjilvo brzo uklopiti u napadačke šeme i postati jedno od naših ubojitih oružja.

Od velikih domaćih pojačanja, dres Boarsa ove sezone nosiće vajd-risiveri Strahinja Stepović (Koč Rams, Turska) i Leon Milošević (Miškolc Steelers, Mađarska), ofanzivni linijaš Dušan Stošić (Imperatori Niš) i lajnbekeri Strahinja Grujić (Miškolc Steelers, Mađarska) i Marko Karabaić (Lavovi Vršac).

Strahinja Stepović ima izuzetan kvalitet u svim aspektima igre. Već je iskusan inernacionalac, iako po godinama mlad momak. On je, kaže Ristić, možda i najjače pojačanje Veprova za ovu godinu. – Uvek će biti opasno kada primi loptu – dodaje glavni trener.

Drugi hvatač Leon Milošević je još jedan vrhunski sportista sa inostranim iskustvom. Odličan je sa obe strane lopte. Izuzetno brz, ima odlične hvatačke sposobnosti, a Alf kaže da neće biti iznenađenje ni ako ga budemo videli i kao kornerbeka ili sejftija.

Značajno pojačanje u ofanzivnoj liniji Kragujevčani su dobili u Dušanu Stošiću. Dušan je igrač s dobrim radnim navikama, spreman da trenira i uradiće sve što je potrebno za tim. – Jako lako se uklopio u našu ofanzivnu liniju, tako da će uz veterane iz Veprova biti još bolji – kazao je legendarni trkač Boarsa.

Lajnbeker Strahinja Grujić je izuzetan potencijal, spreman da radi. Izizetno poslušan i disciplinovan, pa ekipa od njega očekuje samo najbolje, pre svega najveći napredak u fudbalskom znanju i tehnici. Na istoj poziciji igraće i Marko Karabaić, najbolji lajnbeker Druge lige Srbije u 2016. godini.

Aleksandru Ristiću, kao glavnom treneru i ofanzivnom koordinatoru, pomagaće lajnbeker Predrag Šćekić na mestu defanzivnog koordinatora i trenera lajnbekera. Ostali trenerski i pomoćni kadar činiće Džoš Hepner (defanzivna linija), Strahinja Stepović (hvatači), Đorđe Timotijević (ofanzivna linija), zatim Veljko Petrović (trkači) i Ivan Radojičić (defanzivni bekovi).

Aktuelni šampioni Srbije nisu planirali nikakav pripremni meč, pa će utakmica protiv Somboraca biti premijerna u ovoj godini. O protivniku su saznali onoliko koliko su bili u mogućnosti. Znaju da su, kao novi prvoligaši, željni dokazivanja. – Na nama je da se što bolje spremimo za taj meč – kazao je Aleksandar Ristić.

Divlji veprovi ne menjaju ciljeve u ovoj godini. Očekivanja i želje su iste, a to je da kroz sezonu još više napreduju, postanu „još malo bolji tim” i bolja organizacija, te da na terenu i van njega daju sve od sebe.