NFL: Pregled mečeva 11. nedelje

962
Photo by Tom Pennington (Getty Images)

Deveta uzastopna pobeda Dalas Kaubojsa, prvo gostovanje Toma Brejdija u rodnom kraju, novi poraz Grin Beja i prva istorijska utakmica odigrana u Meksiku u okviru Monday Night Footballa obeležili su 11. vikend NFL sezone.

Kikeri su bili u centru pažnje, ali u negativnom smislu. Promašili su rekordnih 12 pokušaja za ekstrapoen, a posebno su se „istakli” Majk Nudžent i Robi Gold, koji nisu bili precizni po dva puta.

Zanimljivo je da je dosadašnji „rekord” bio čak 50 godina star, tako da je očigledno da nema samo Minesota problem sa šuterima.

Evo i postugnutih rezultata:

Karolina Panters – Nju Orleans Sajents 23:20
Sinsinati Bengals – Bafalo Bils 12:16
Klivlend Brauns – Pitsburg Stilers 9:24
Dalas Kaubojs – Baltimor Rejvens 27:17
Detroit Lajons – Džeksonvil Jaguars 26:19
Indijanapolis Kolts – Tenesi Tajtans 24:17
Minesota Vajkings – Arizona Kardinals 30:24
Njujork Džajants – Čikago Bers 22:16
Los Anđeles Rams – Majami Dolfins 10:14
San Francisko 49ers – Nju Ingland Petriots 17:30
Sijetl Sihoks – Filladelfija Igls 26:15
Vašington Redskins – Grin Bej Pekers 42:24
Ouklend Rejders – Hjuston Teksans 27:20

Izvori: B92, Sport klub

1Karolina jedva izbegla novi preokret

Karolina Pantersi savladali su Nju Orleans Sajantse 23:20, u premijernom meču 11. vikenda NFL sezone. Rivali sa Juga NFC-a su izjednačeni na tabeli sa Tampa Bejom sa po četiri pobede, dve manje od lidera divizije Atlante.

Pantersi su za malo prošli kao prošlog vikenda kada su ispustili 17 poena prednosti i izgubili od Kanzas Sitija, sada su Sajantsi uspeli da sa 23:3 stignu na fild-gol od produžetka, ali Dru Bris nije uspeo da donese preokret u poslednja tri minuta.

Kem Njuton je nosio Panterse sa 192 jarde, uključujući i 40 za tačdaun pas do Teda Gina Džuniora, dok je Džonatan Stjuart istrčao drugi za domaćina koji je ostvario četvrtu pobedu u sezoni.

Bris je meč završio sa 285 jardi, dva tačdauna i presečenim pasom, a po TD su uhvatili Kobi Fliner i Brendon Koleman. Sejntsi su osvojili dvostruko više jardi od rivala trčanjem, ali nisu stigli do end-zone po zemlji.

Prvi meč 11. vikenda NFL sezone obeležile su brojne povrede nekoliko ključnih igrača dva tima, a posebno su stradali Pantersi.

Defanzivac Luk Kikli je iznesen za terena zbog potresa mozga, Rajan Kalil je povredio rame, Mario Adison stopalo, a Leonard Džonson grudi. Kod Sajantsa je meč u trećoj četvrtini završio raning-bek Mark Ingram zbog povrede glave.

2Rekord Dalasa, Brejdi blistao „kod kuće”

Kaubojsi su savladali Baltimor Rejvense 27:17 u meču koji je verovatno stavio tačku na spekulacije o tome ko je glavni kvorterbek tima.

Ruki Dak Preskot bacio je tri tačdauna, dva za Deza Brajanta i u rekordu franšize verovatno pokazao Toniju Romu da je njegova era u Teksasu okončana.

Nju Ingland je lako savladao san Francisko 30:17, uz četiri tačdauna Toma Brejdija. On je prvi put igrao u rodnom kraju, rođen je svega 20-ak kilometara od Levis stadiona na kojem igraju Najnersi. Iako nije bilo Roba Gronkovskog, Brejdi nije imao problema sa risiverima, sjajno su ga pratili Malkom Mičel, Džulijan Edelman, Džejms Vajt i Dani Amendola.

Zanimljiv meč odigrali su Sijetl i Filadelfija, Sihoksi su slavili 26:17, uz neobičnu zamenu uloga kvorterbeka i risivera. Rasel Vilson je iskoristio dekoncentraciju odbrane Iglsa te uhvatio pas koji mu je bacio Dag Boldvin i zako potvrdio trijumf tima.

Džajantsi su nastavili da prate Kaubojse, iako su zaostajali tačdaun posle prvog poluvremena, Ilaj Mening je sa dva TD pasa doneo preokret protiv Čikago Bersa na 22:16. Ostvarili su petu uzastopnu pobedu što im je najbolji učinak od 2010. godine.

Indijanapolis je nadigrao Tenesi 24:17 u meču u kojem je okončana serija Adama Vinatijerija od 44 utakmice sa postignutim fild-golom. Braunsi su doživeli 11. uzastopni poraz, bolji su bili Pitsburg Stilersi 24:9, najviše zahvaljujući fantastičnoj odbrani, a Majami je sa 14:10 u Los Anđelesu ostvario peti trijumf u nizu.

Bafalo je iznenadio Sinsinati 16:12 i ostao u igri za plej-of, dok je Detroit opet slavio posle preokreta, šesti put u sezoni. Lajonsi su savladali Džeksonvil 26:19. Minesota je okončala seriju poraza nadigravši Arizonu 30:24, dok je Vašington razbio Grin Bej 42:24 i verovatno izbacio Pekerse iz trke za plej-of.

3Rejdersi bolji od Teksansa u prvom meksičkom MNF-u

Prvi put u istoriji NFL-a, utakmica Monday Night Footballa igrana je u Meksiku. Na stadionu „Asteka” u Meksiko Sitiju, Ouklend Rejdersi savladali su Hjuston Teksanse sa 27:20.

Meč su obeležila čak četiri preokreta, Rejdersi su stigli do trijumfa tačdaunom Amarija Milera u poslednjoj četvrtini. Miler je iskoristio pas Dereka Kara i hvatanjem za 35 jardi, na nešto manje od pet minuta do kraja, doneo osmu pobedu svom timu u sezoni.

Na poluvremenu je bilo 10:10, nakon tačdauna Brakstona Milera na pas Broka Osvajlera.

Viđeno je mnogo spornih sudijskih odluka, više nego na bilo kom drugom meču od početka sezone, i to uglavnom na štetu Teksansa. Čak je i publika na tribinama bila na strani Rejdersa i neretko zviždala ekipi iz Teksasa.