NFL: Pregled utakmica 7. vikenda

748
Photo: Helen H. Richardson (Getty Images)

Sedmog vikenda NFL šampionata viđeno je mnogo uzbudljivih mečeva. Grin Bej Pekersi pobedili su Čikago Berse sa 26:10 na svom terenu u prvoj utakmici sedmog vikenda NFL lige, Nju Ingland i Detroit su potvrdili da su u odličnoj formi, dok su u poslednjem meču sedme nedelje NFL šampionata aktuelni šampioni Denver Bronkosi pobedili Hjuston 27:9 i na taj način prekinuli seriju od dva uzastopna poraza.

Rodžers predvodio Pekerse, Bersi bez šanse

Grin Bej Pekersi pobedili su Čikago Berse sa 26:10 na svom terenu u prvoj utakmici sedmog vikenda NFL lige. Duel je obeležio sjajni kvoterbek Pekersa Aron Rodžers, koji je predvodio svoj tim do četvrte pobede ove sezone.

Posle relativno izjednačenog prvog poluvremena i vođstva Bersa sa 10:6, Pekersi su u nastavku preuzeli kontrolu i na kraju rutinski došli do preokreta.

Posao im je bio olakšan pošto su gosti iz Čikaga u drugoj četvrtini ostali bez svog drugog kvoterbeka Brajana Hojera, koji je doživeo prelom leve ruke. Hojer je bio zamena za startnog kvoterbeka Džeja Katlera, koji se povredio pre mesec dana, a njega je zamenio Met Barkli.

Rodžers je kompletirao 39 od 56 pasova za 326 jardi i tri tačdauna, što je bio ključ pobede Pekersa. Tako je prvi put od desete nedelje prošle sezone uspeo da završi utakmicu sa više od 300 bačenih jardi. Koliko je bio impresivan govori podatak da su Bersi ukupno imali 189 pređenih jardi.

Ono što je posebno zanimljivo je da se tek drugi put u istoriji desilo da tri igrača istog tima uhvate deset ili više pasova tokom jedne utakmice, a to su uspeli Devante Adams, Rendal Kob i Taj Mongomeri. Prethodni put tako nešto je viđeno 1994. godine, a Adams je imao najviše uhvaćenih pasova među njima – 13.

Pobeda nad Bersima Pekerse je ostavila u borbi za sam vrh, pošto sada imaju skor 4/2. S druge stranbe, tim iz Čikaga je poraz ostavio na samom začelju sa samo jednom pobedom u prvih sedam utakmica.

Nju Ingland i Detroit u seriji, veče preokreta

Nju Ingland i Detroit su potvrdili da su u odličnoj formi, dok je prava drama viđena u poslednjoj utakmici u Arizoni, gde su domaći Kardinalsi i SIjetl Sihoksi odigrali nerešeno.

Nju Ingland, vodeći tim Američke fudbalske konferencije, odlično je počeo u Pitsburgu, ali posle vođstva 14:0 u drugoj četvrtini domaći Stilersi su uspeli da se vrate (14:13), ali ne i da potpuno preokrenu rezultat.

Kardinalsi su u Arizoni bili mnogo bolji rival od Sijetla, ali duel je prvi put od 1992. ušao u produžetak sa rezultatom 3:3. U dodatnih 15 minuta bilo je mnogo više uzbuđenja nego u regularnom delu utakmice, a oba tima su prokockala šansu da dođu do pobede.

Uzbudljivo je bilo i Detoritu, gde su Lajonsi vodili 13:3 protiv Vašongtona, potom gubili 17:13, da bi Boldin tačdaunom i Prater ekstra poenom obezbedili timu iz Mičigena treći uzastopni trijumf.

Majami je u poslednjoj četvrtini preokrenuo protiv Bafala, dok je San Francisko posle vođstva 14:0 u prvom periodu ubedljivo poražen od Tampa Beja.

U meču odigranom u Londonu Njujork Džajantsi su posle preokreta savladali Los Anđeles Remse, dok je Dan Dijego prosle produžetka trijumfovao u Atlanti.

Šampion prekinuo post

U poslednjem meču sedme nedelje NFL šampionata aktuelni šampioni Denver Bronkosi pobedili su Hjuston 27:9 i na taj način prekinuli seriju od dva uzastopna poraza.

Ponovo su Bronkosi briljirali u odbrani. Nisu primili tačdaun, a pride su osvojili dve lopte. U napadu je dominiralo trčanje, pošto je Si Džej Anderson istrčao 107 jardi uz tačdaun, a tačdaun je istrčao i Devonte Buker, uz 83 jarde.

U centru pažnje bio je kvoterbek Hjustona Brok Osvajler, kome je ovo bio povratak na “Majl Haj” pošto je prošle sezone bio u Denveru. Nije se proslavio. Prebacio je 120 jardi, bez tačdauna i imao je izgubljenu loptu.

Denver deli prvo mesto u diviziji Zapad za Ouklendom i oba tima imaju skor 5-2, dok je Hjuston lider Juga AFC sa 4-3.

R E Z U L T A T I

Grin Bej – Čikago 26:10
Arizona – Sijetl 6:6
Pitsburg – Njun Ingland 16:27
San Francisko – Tampa Bej 17:34
Atlanta – San Dijego 30:33 (produžetak)
Tenesi – Indijanapolis 26:34
Filadelfija – Minesota 21:10
Njujork Džets – Baltimor 26:16
Majami – BAfalo 28:25
Kanzas – Nju Orleans 27:21
Džekjsonvil – Ouklend 16:33
Detorit – Vašington 20:17
Sinsinati – Klivlend 31:17
LA Rems – Njujork Džajants 10:17
Denver – Hjuston 27:9

Izvor: Sportklub.rs