NFL (6. vikend): Džonson „pretrčao” Džetse

853
Photo: Christian Petersen (Getty Images)

Arizona Kardinalsi su trijumfovali protiv Njujork Džetsa sa 28 : 3, u poslednjem meču šeste nedelje borbi u ovoj sezoni NFL. Najzaslužniji za pobedu ekipe iz Glendejla je bio raning-bek Dejvid Džonson, koji je postigao tri tačdauna.

Ekipa trenera Brusa Arijansa posle pobede nad San Francisko 49ersima u prošlom kolu, nastavila je s dobrim partijama, dok se Džetsi nalaze u lošem nizu od četiri vezana neuspeha.

Kvoterbek Arizone Karson Palmer je ostvario 213 jardi, uz jedan tačdaun pas Majklu Flojdu, dok je za ostalo najzaslužniji već spomenuti raning-bek Dejvid Džonson. On je pretrčao 111 jardi iz 22 pokušaja, za tri tačdauna, od kojih je najduži bio u prvoj četvrtini od 58 jardi.

Kod ekipe Njujork Džetsa kvoterbek Rajan Ficpatrik je očajnu partiju završio sa kompletiranih 16 pasova od 31 pokušaja, 174 jarde i jednim intersepšnom. Jedine poene za Džetse na ovom meču je ubeležio kiker Nik Folk u drugoj četvrtini, fild-golom sa 39 jardi.

Koliko je Ficpatrik bio neubedljiv govori podatak da je na ovom meču ostvario 11. intersepciju u sezoni, po čemu je neslavni rekorder lige.

U narednom kolu Džetsi dočekuju Baltimor Rejvense, dok su Kardinalsi sledećeg ponedeljka domaćini Sijetl Sihoksima.

Izvor: Sport klub