NFL (6. vikend): Spektakl u Nju Orleansu, Dalas ubedljiv

714
Photo: Hannah Foslien (Getty Images)

Ekipe Dalasa i Sijetla ostvarile su pobede šestog vikenda NFL šampionata i ostale u vrhu Nacionalne fudbalske konferencije. Kaubojsi su na gostovanju Grin Beju odigrali još jedan odličan meč i zabeležili tek drugi trijumf na terenu Pekersa (30 : 16). Kvoterbek Tom Brejdi zabeležio je drugu pobedu posle povratka na teren nakon suspenzije s ekipom Nju Ingland Petriotsa, koja je bila bolja od Sinsinati Bengalsa s 35 : 17.

Petriotsi su ostvarili petu pobedu uz samo jedan poraz koji su doživeli od Bafala. Na ovom meču dva tačdauna zabeležio je Džejms Vajt, a posle dužeg vremena jedan tačdaun je zabeležio i tajt-end Rob Gronkovski, uz rekord karijere od 162 uhvaćena jarda.

Još jedan rekord upisao je i Brejdi, pošto je na ovoj utakmici postao jedan od četiri kvoterbeka u istoriji koji su kompletirali 5.000 pasova.

Sinsinati je nastavio s lošom formom, pošto je prethodno poražen i od Dalasa, a ovo im je četvrti poraz.

Fantastičan meč su odigrali Nju Orleans i Karolina, a pobedili su Sejntsi rezultatom 41 : 38. Pantersi su u poslednju četvrtinu ušli sa zaostatkom od 14 poena prednosti, ali su s tri tačdauna doveli utakmicu u egal. Ipak, Sejntsi su uspeli da trijumfuju fild-golom Vila Luca 15 sekundi pre kraja.

Od ostalih, izdvajamo pobede Džeksonvila protiv Čikaga 17 : 16, u neizvesnom meču Detroit je slavio protiv Los Anđeles Remsa 31 : 28, a ubedljive pobede upisali su i Bafalo protiv San Franciska, Tenesi protiv Klivlenda i Majami protiv Pitsburga.

Odlučujući tačdaun Kaubojsa u Grin Beju zabeležio je Kol Grizli početkom poslednje četvrtine za nedostižnih 26 : 9. Timu iz Teksasa ovo je bio peti uzastopni trijumf, dok je Grin Bej upisao drugi poraz, uz utakmicu manje.

Kvoterbek gostiju Preskot imao je 18 kompletiranih pasova iz 27 pokušaja za 247 jardi i tri tačdauna. Eliot je imao 28 trčanja za 157 jardi, dok su Vilijams i Bisli ostvarili četiri, odnosno šest hvatanja za 75 i 58 jardi. Bisli je imao i dva tačdauna.

U domaćem timu Rodžers je kompletirao 31 bacanje za 294 jardi i jedan tačdaun, a Lesi je istrčao 65 jardi iz 17 pokušaja.

Pekersi za četiri dana, takođe, na svom stadionu dočekuju Čikago Berse u duelu koji jednostavno moraju da dobiju.

Sijetl je u izuzetno zanimljivom derbiju NFC pobedio Atlantu sa 26 : 24, a o pojedinim odlukama u finišu meča sigurno će biti mnogo polemike narednih dana.

Vilson je imao 25 kompletiranih dodavanja za 270 jardi, dok je Majkls istrčao 64 jarda i ostvario dva tačdauna. Met Rajan je kod Falkonsa kompletirao 27 pasova iz 42 pokušaja za 335 jardi i tri TD.

Sihoksima je ovo bio treći uzastopni trijumf, četvrti u sezoni, dok su Falkonsima drugi neuspehom prekinuli seriju od četiri pobede.

U poslednjem duelu u nedelju Hjuston je u izuzetno uzbudljivom meču pobedio Indijanapolis posle produžetka sa 26 : 23.

Odlučujući fild-gol postigao je Novak, koji je ukupno osvojio osam poena za Hjuston. Ekipa iz Teksasa je zabeležila četvrti trijumf, a Indijanopolis već četvrti poraz.

Izvor: SportKlub.rs