NFL (5. vikend): Arizona bez Palmera na Fortinajnerse

828
Photo: Ezra Shaw (Getty Images)

Uvodni meč pete nedelje NFL šampionata odigraće rivali iz zapadne divizije NFC San Francisko i Arizona. Obe ekipe imaju samo pobedu iz prethodna četiri meča i na neki način, ovo im je jedna od poslednjih šansi da uhvate voz koji vodi u plej-of.

Ako se za San Francisko može reći da je start 1-3 donekle očekivan, Arizona je svakako morala više. Prošlosezonski finalista NFC u ovu sezonu je ušao kao jedan od favorita za visok plasman, ali porazi od desetkovanog Nju Inglanda i Remsa na domaćem terenu, kao i katastrofa na gostovanju Bafalu, svakako su ozbiljno poremetili četu Brusa Erijansa. Činjenica da najverovatnije neće igrati ni prvi kvoterbek Karson Palmer zbog potresa mozga u duelu sa Remsima, ozbiljan je udarac za Kardinale.

Sa druge strane, San Francisko je dobro krenuo, ubedljivo pobedio Remse, držao se veći deo meča ravnopravno sa favorizovanom Karolinom, ali su došli porazi od Sijetla i Dalasa i ponovo je ekipa vraćena u realnost. Kako se Navoro Baumen protiv Dalasa ozbiljno povredio i neće moći na teren do kraja sezone, jasno je da Fortinajnerse očekuje još jedna teška sezona.

Poslednja dva meča dobila je Arizona, ali San Francisko definitivno nije bez šansi, uzimajući u obzir očajnu formu protivnika. Biće ovo uzbudljiv meč, a možete ga pratiti u direktnom prenosu od 2.30 h ekskluzivno na Sport klubu 3.

Izvor: N1