NFL (4. vikend): Bengalsi lako protiv Dolfinsa

783
Photo: Andy Lyons / Getty Images

Sinsinati Bengalsi pobedili su Majami Dolfinse sa 22 : 7 u prvoj utakmici četvrtog vikenda sezone NFL-a. Bengalsi su uspeli da se trgnu posle poraza na svom terenu od Denver Bronkosa prošle nedelje, a što je još važnije njihov risiver Ej Džej Grin je posle razočaravajućeg izdanja upisao jedno dominantno.

Tim iz Ohaja je upisao treću pobedu od početka sezone, a predvodio ga je Grin sa 173 jarde i tačdaunom, uz ukupno deset hvatanja. Takođe, odbrana Bengalsa je odradila sjajan posao, pošto je bila inspirisana povratkom Vonteza Burfikta u ekipu.

Koliko je Grin bio dominantan govori podatak da je tokom prve tri četvrtine, on sam imao 166 uhvaćenih jardi, dok su Dolfinsi upisali 152 jarde. Međutim, i u duelu sa timom sa Floride se nastavio problem Bengalsa da stanu pred ispunjenjem cilja – end-zone. Zbog toga su morali da se zadovolje fild-golovima Majka Nadženta, koji ih je upisao pet prethodne večeri, što mu je rekord sezone.

U redovima Dolfinsa nisu bila četvorica startnih defanzivnih linijaša, dva lajnbekera, raninbek Arijan Forster i tajt-end Džordan Kameron. Tokom cele utakmice, gosti su uspeli da organizuju jednu pravu akciju, a tada je Rajan Tenehil bacio tačdaun pas od 74 jarde ka Keniju Stilsu.

Dolfinsi tokom ostatka utakmice nisu uspeli da priprete odbrani Bengalsa, koja je dobila pojačanje povratkom Burfikta. Lajnbeker Sinsinatija je bio suspendovan na prve tri utakmice sezone zbog svojih nedozvoljenih udaraca, a njegov povratak su i navijači Bengalsa nagradili ovacijama.

Izvor: Sport Klub