Duel Sinsinatija i Majamija uvod u 4. NFL vikend

1181

Prvi meč četvrte nedelje NFL šampionata odigraće noćas od 2.25 h Sinsinati Bengalsi i Majami Dolfinsi. Oba tima imaju po pobedu i dva poraza, a ko pobedi imaće realniju nadu da na kraju može da dođe do plej-ofa.

Bengalsi su imali izuzetno neprijatan raspored u prva tri meča. Dočekali su Njujork Džetse i Denver, a gostovali Pitsburgu. Uspeli su samo Džetse da savladaju, ali i u tu su imali dosta sreće. Ipak, Sinsinati nije ostavio loš utisak, a kako se radi o neosporno kvalitetnom timu, može se očekivati da uskoro uđu u dobru seriju. Možda već protiv Majamija.

Dolfinsi su imali divnu šansu da prvog vikenda slave u Sijetlu, ali je Dag Boldin tačdaunom 30 sekundi pre kraj oduzeo trijumf. Usledilo je bolno prizemljenje protiv Nju Inglanda bez Brejdija i Gronkovskog, ali je povratak u psihološkom smislu bio impresivan. Pobeđen je Klivlend u izuzetno teškom meču, posle produžetka, a najzad je dobru partiju odigrala prva zvezda tima risiver Džarvis Lendri sa 120 uhvaćenih jardi uz hvatanje za tačdaun, prvo ove sezone.

Dodatnu draž meču daje činjenica da su u pitanju konferencijski rivali, koji bi lako mogli da se bore za jedno od dva vajld kard mesta, rezervisana za one timove koji ne osvoje titulu u svojim divizijama, a oba tima imaju zaista težak zadatak da dođu do titula Istoka, odnosno Severa AFC, pošto su lideri Nju Ingland i Baltimor trenutno bez poraza i imaju dve pobede više.

Očekuje nas veliki okršaj u popularnoj „Džungli” u Ohaju, a direktan prenos možete pratiti ekskluzivno na kanalu Sport klub 1 od 2.25 h.

Izvor: N1