Revijalni meč: Selekcija BG univerziteta protiv „Falconsa” iz UAE

4297
Falcons (UAE) vs India

Selekcija Univerziteta u Beogradu odigraće u subotu 1. oktobra revijalnu utakmicu protiv all star tima Falcons iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ekipu beogradskog univerziteta čine njegovi studenti i nekoliko iskusnijih igrača iz SBB Vukova, Plavih zmajeva, Pirata, Hawksa, Golden Bearsa, Legionara, Lavova… Glavni trener selekcije BG univerziteta je Kori Vilijams (eng. Corey Williams), igrać i pomoćni trener u ekipi Plavih zmajeva. Kori je pre nekoliko sezona igrao u Emiratima za ekipu Abu Dabi Wildcats i dobro poznaje protivnika.

Falcons je zapravo ekipa sastavljena od najboljih igrača lige u američkom fudbalu u UAE, i većinom su to Kanađani i Amerikanci koji žive i rade u Emiratima, uz nekoliko Evropljana i naravno lokalnih igrača. Ekipa je u proteklih nekoliko meseci odigrala više seniorskih međunarodnih mečeva (Kazahstan, Šri Lanka, Indija), i nijedan nisu izgubili.

eafl

Predstojećeg vikenda igraju u Evropi, a meč protiv tima BG univerziteta biće im prvi protiv neke selekcije na evropskom kontinentu.

Ova utakmica ujedno je „inicijalna kapisla” i prvi korak ka tome da Srbija dobije i univerzitetsku reprezentaciju u američkom fudbalu, s ciljem da se kroz koju godinu to i ostvari.

Meč će se odigrati na stadionu BASK u Beogradu s početkom u 12.30 h.