NFL (3. vikend): Slavlje Atlante, Sejntsi 0-3

701
Photo: Jonathan Bachman/Getty Images

U poslednjem meču treće nedelje NFL šampionata Atlanta je u derbiju divizije Jug NFC slavila na gostovanju protiv Nju Orleansa 45 : 32. Falkonsi sada imaju skor 2-1 dok su Sejntsi i dalje bez trijumfa u prva tri meča.

Gosti su do pobede stigli sjajnim trčanjem, pošto su osvojili na taj način 217 jardi, čak 102 više od protivnika. Briljirao je Devonta Frimen sa 152 istrčana jarda, uz 55 uhvaćenih i postignutim tačdaunom na taj način, dok je Tivajn Kolmen zbirno trčanjem i hvatanjem osvojio 89 jardi, ali je bio veoma efikasan sa čak tri istrčana tačdauna.

Na drugoj strani najviše se istakao kvoterbek Dru Bris sa 379 prebačenih jardi, uz tri pasa za tačdaun, ali i intersepšn. Kobi Fliner je imao hvatanje za tačdaun i 109 jardi, dok je Mark Ingram istrčao 77 jardi.

Na tabeli južne divizije NFC vodi Atlanta sa 2-1, Tampa Bej i Karolina ima 1-2, dok je Nju Orleans na začelju sa 0-3. Šampionat se nastavlja već u noći četvrtka na petak, kada se od 2.30 h sastaju Sinsinati i Majami u uvodnom meču četvrte nedelje, uz direktan prenos na SK1.

Izvor: N1