NFL (3. vikend): Denver slavio u Sinsinatiju, tragični Ficpatrik

723
Foto: Tom Pennington/Getty Images

Odigrana je većina mečeva trećeg NFL vikenda, a pobede su zabeležili Bafalo, Denver, Grin Bej, Ouklend, Minesota, Baltimor, Majami, Vašington, Sijetl, Kanzas Siti, Filadelfija, LA Remsi i Dalas.

Aktuelni šampioni Denver Bronkosi zabeležili su i treći trijumf ove sezone, pošto su slavili u Sinsinatiju 29 : 17. Briljirao je Emanuel Senders sa 117 uhvaćenih jardi i dva tačdauna. Ekipa iz Kolorada jedna je od pet ekipa koje imaju sve tri pobede, pored Nju Inglanda, Baltimora, Minesote i Filadelfije.

U derbiju Severa NFC Grin Bej je umalo „prosuo” ubedljivo vođstvo protiv Detroita 24 : 3. Na kraju su Pekersi slavili 34 : 27, a briljirao je Eron Rodžers sa 205 prebačenih jardi uz čak četiri pasa za tačdaun.

Sijetl je bio izuzetno ubedljiv protiv divizijskog rivala iz Zapada NFC San Francisko 37 : 18. U domaćoj ekipi čak četiri igrača imala su učinak od 100+ osvojenih jardi. Rasel Vilson je prebacio 243 jarde uz tačdaun, Kristin Majkl je istrčao 106 jardi uz dva tačdauna, Dag Boldin je uhvatio 164, a Džimi Grem okruglo 100 jardi i obojica su imali po tačdaun.

Odbrana Kanzas Sitija bukvalno je uništila Njujork Džetse. Čifsi su slavili 24 : 3, a Njujorčani su imali čak osam izgubljenih lopti, od čega je Rajan Ficpatrik bacio neverovatnih šest intersepcija.

Los Anđeles Remsi su na gostovanju Tampa Beju upisali drugi trijumf, a meč je obeležio i nestanak struje na stadionu.

Dalas je u poslednjem meču prošle noći bez većih poteškoća naneo i treći poraz Čikagu. Kaubojsi su već na poluvremenu imali ogromnih 24 : 3 i navijači su mirno ispratili ostatak duela u kojem su njihovi miljenici ostvarili drugu pobedu u sezoni.

 Utorak: 
02.30 Nju Orleans – Atlanta (Sport Klub)

Izvor: N1