NFL: Rezultati drugog vikenda

850
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Nju Ingland, Karolina, Baltimor, NY Džajantsi, Pistburg, Dalas, Hjuston i Tenesi ostvarili su pobede u nedeljnim mečevima drugog vikenda NFL sezone.

NE Petriotsi su zamalo prokockali vođstvo od 31:3 protiv Majamija, na kraju su presekli poslednji pas Dolfinsa za trijumf 31:24.

S druge strane, Rejvensi su gubili od divizijskog rivala Klivlenda 20:0, ali su slavili 25:20. Karolina je bez većih problema savladala San Francisko 46:27, a Pitsburg dobio u divizijskom derbiju Sinsinati 24:16.

Džimi Garopolo sjajno menja Toma Brejdija, bacio je tri tačdauna i 234 jarde za espresnih 24:0 protiv Majamija. Dani Amendola je uhvatio dva, a Martelus Benet još jedan pas Grapola u end-zoni Dolfinsa u prvih 20 minuta utakmice.

Nažalost, Garopolo je povredio rame pet minuta pre kraja prvog poluvremena zbog čega je napustio teren, što su gosti iskoristili i vratili se u meč.

Iako je Legaret Blant istrčao TD za 31:3, Dolfinsi su se preporodili u poslednjih 20 minuta te preko Rajana Tenehil postigli dva tačdauna, a treći je istrčao Kenjan Drejk za svega TD zaostatka.

Tenehil je imao napad za pobedu, tražio je Devantea Parkera u end-zoni, ali je Duron Harmon presekao taj pas i potvrdio pobedu NE.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Kem Njutn je bacio četiri tačdauna i više od 350 jardi za pobedu Pantersa, dva je uhvatio Kelvina Bendžamin, dok je odbrana u potpunosti “uštopala” trčanje Najnersa ograničivši ih na svega 65 jardi.

Kaubojsi su dominirali trčanjem protiv Redskinsa, po zemlji su izborili sva tri tačdauna preko Ezekijela Eliota, Alfreda Morisa i ruki kvorterbeka Daka Preskota.

Stilersi su trčanjem razbili Bengalse, iako nisu postigli nijedan tačdaun “po zemlji”, osvojili su 118 jardi, tri puta više od rivala. To je koristio Ben Rotlisberger pa bacio oko 250 jardi uz tri tačdauna, po jedan Deanđelu Vilijamsu Džesiju Džejmsu i Gzavijeru Grimblu, a imao je i dva intersepšna.

S druge strane, Endi Dalton je skupio više od 300 jardi, ali nije uspeo da baci nijedan tačdaun, a njegovi trkači da istrče.

Baltimor je preokrenuo zaostatak od 20:0 protiv Klivlenda, a dve tačdaun kombinacije Džoa Flaka i Majka Valasa. Pobedu je doneo kiker Džastin Taker fild-golovima sa 49 i 41 jarda u poslednjem periodu.

Flako je imao i dva presečena pasa, dok s druge strane Braunsima nisu pomogla dve TD kombinacije Džška Mekovna i Korija Kolmana, te 133 jarde i TD trčanje Ajzee Krouvela.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Detroit je ispustio vođstvo od 15:3 protiv Tenesija u poslednjoj četvrtini. Markus Mariota uspeva da baci dva tačdauna, po jedan za Delejnija Vokera i Andrea Džonsona za preokret na 16:15, 73 sekunde pre kraja meča.

Dramatična završnica viđena je i u Njujorku gde se mučio Ilaj Mening koji je imao 368 jardi ali nije bacio nijedan TD za Džajantse.

Nju Orleans je imao u rukama produžetak, ali je Džoš Braun dve sekunde pre kraja pogodio fild-gol za 23 jarde za trijumf domaćina.

Hjuston je bez većih problema nadigrao Kanzas Siti, nakon tačdauna Broka Osvajlera za Deandrea Hopkinsa, vođstvo je fild-golovima uvećavao i održavao Nik Novak, dok su Čifsi uspeli da poentiraju takođe samo preko kikera Kaira Santosa.

NFL 2. NEDELJA REZULTATI

 Ponedeljak/utorak: 
Čikago – Filadelfija 14:29

 Nedelja/ponedeljak: 
Los Anđeles – Sijetl 9:3
Arizona – Tampa Bej 40:7
Denver – Indijanapolis 34:20
Ouklend – Atlanta 28:35
San Dijego – Džeksonvil 38:14
Minesota – Grin Bej 17:14

 Nedelja:
Klivlend – Baltimor 20:25
Nju Ingland – Majami 31:24
Detroit – Tenesi 15:16
NY Dajants – Nju Orleans 16:13
Pitsburg – Sinsinati 24:16
Vašington – Dalas 23:27
Karolina – San Francisko 46:27
Hjuston – Kanzas Siti 19:12

 Petak: 
Bafalo – NY Džets 31:37

Izvor: B92