Šest NFL mečeva na SK: Bitke za Sever, holivudska premijera

819
Izvor: Thomas B. Shea/Getty Images Sport
Izvor: Thomas B. Shea/Getty Images Sport

Drugi vikend NFL šampionata donosi nekoliko zanimljivih utakmica, a gledaoci će imati prilike čak šest da prate u direktnim prenosima ekskluzivno samo na kanalima Sport kluba.

Program počinje u Pitsburgu, gde Stilersi dočekuju rivala iz divizije Sever AFC Sinsinati Bengalse. Dve ekipe su prošle sezone podelile tri izuzetno zanimljiva megdana, od kojih je najvažniji bio u vajld kard rundi plej-ofa. Pitsburg je slavio kao gost, a ove sezone su obe ekipe zabeležile startne trijumfe i to oba na gostovanju. Stilersi su bili dominantni u Vašingtonu, a svaki član magičnog trija Ben Rotlisberger – Antonio Braun – Deanđelo Vilijams imao je učinak od preko 100 osvojenih jardi i ugradio sebe u makar dva tačdauna. Sa druge strane Bengalsi su izdržali sve u triler meču u Njujorku protiv Džetsa i na kraju, posle pet preokreta, slavili 23:22. Meč je na programu od 19 časova na SK2.

Još jedna repriza plej-of okršaja vajld kard runde iz AFC. Hjuston ponovo dočekuje Kanzas Siti, samo ovog puta ne očekuje se tako lagana pobeda Čifsa kao u tom duelu. Obe ekipe su krenule sa pobedom, posebno impresivna bila je ekipa iz Kanzas Sitija, koja se vratila posle zaostatka 24:3 i na kraju slavila posle produžetka protiv San Dijega. Očekuje nas neizvestan i kvalitetan duel a možete ga pratiti na SK4 od 19 časova.

Izvor: EPA/Larry W. Smith
Izvor: EPA/Larry W. Smith

Sledi istorijski meč, prvi posle 22 godine u Los Anđelesu. Povratnici u Grad anđela Remsi dočekuju rivala iz divizije Zapad NFC Sijetl Sihoukse. Da li će biti sve u holivudskom pa da domaćin, kao i prošle sezone, pobedi velikog favorita ostaje da se vidi. Remsi su ubedljivo poraženi u prvom meču u San Francisku, dok su se Sihouksi provukli protiv Majamija. Meč je na programu od 22,05 časova.

Ono što povezuje Denver i Indijanapolis je ime Pejtona Meninga. Čuveni „Šerif“ doneo je obema ekipama Super Bol, ali je sada u penziji, pošto je sa Bronkosima slavio u februaru u San Francisku. U bliskoj prošlosti vodili su nekoliko uzbudljivih duela, a to isto možemo i sada očekivati na „Majl Haj“ stadionu u Koloradu. Denver je zabeležio pobedu na istom stadionu na otvaranju sezone, Koltsi težak kiks kod kuće, ali uzbuđenje je zagarantovano. Sa početkom od 22,25 na SK3.

Opet Sever, opet učesnici plej-ofa, samo je u pitanju Nacionalna fudbalska konferencija. Minesota dočekuje na novom stadionu „US Bank“ Grin Bej Pekerse. Obe ekipe su startovale pobedama. Vikinzi na gostovanju Tenesiju, a Pekersi u Džeksonvilu. Došlo je vreme za prvi veliki okršaj, a domaćin će biti oslabljen neigranjem prvog kvoterbeka Tedija Bridžvotera, koji će zbog povrede kolena odsustvovati duže vreme. Očekuje sa da opet starter bude veteran Šon Hil, koji je bio odličan protiv Titana. Na drugoj strani Eron Rodžers je već protiv Džegsa pokazao da ove sezone ima nameru da opravda epitet najboljeg kvoterbeka lige. U čitavoj priči ne treba zaboraviti najboljeg trkača, vedete Minesote Ejdrijena Pitersona. Ovaj vrhunski meč možete pratiti noćas od 2,30 na SK1.

Poslednji meč vikenda na programu je na kultnom „Soldžer Fildu“ gde Čikago dočekuje Filadelfiju. Bersi su ostavili dobar utisak, ali ipak pretrpeli poraz u prvom meču, dok je Iglse do pobede vodio ruki Karson Venc. Da li je sazreo i na gostovanjima da rešava situacije pogledajte u noći ponedeljka na utorak od 2,30 na SK1.

Ostali mečevi drugog vikenda:
Karolina – San Francisko
Vašington – Dalas
Njujork Džajents – Nju Orleans
Nju Ingland – Majami
Detroit – Tenesi
Klivlend – Baltimor
Arizona – Tampa Bej
San Dijego – Džeksonvil
Ouklend – Atlanta

Petak
Bafalo – Njujork Džets 31:37

Izvor: N1