NFL: Više od fudbala, Džetsi i Bilsi od 02:30, SK1

760

Drugi vikend NFL-a u noći između četvrtka i petka otvara divizijski derbi između Bafalo Bilsa i Njujork Džetsa.

Pobeda je neophodna i jednom i drugom timu nakon poraza u prvom kolu. Bilsi su izgubili od Baltimora, dok su Džetsi poraženi na svom terenu od Sinsinatija.

Ponovo se pred upravu i navijače Džetsa postavlja pitanje da li je Rajan Ficpatrik kvoterbek za velika dela. Ovo mu je verovatno i poslednja šansa da dokaže da jeste. Prošle sezone, Džetsi su izgubili u Bafalu serijom grešaka Ficpatrika i zato im je izmakao plej of.

Ficpatrik će morati da se uzda u svoja tri glavna oružija: trkača Meta Fortea i hvatače Erika Dekera i Brendona Maršala. Na prvom meču protiv Bengalsa, samo je Forte od pomenutog trija bio na visokom nivou, imao je 96 jardi trčanjem i 59 jardi hvatanjem.

Ni Bilsi nisu pod ništa manjim pritiskom. Tajrod Tejlor je poklekao pred granitnom odbranom Baltimor Rejvensa. Istina, kompletirao je 15 od 22 dodavanja za 111 jardi, ali to nije dovoljno da bi se dobio tim kao što su Rejvensi, jer nije bacio nijedan tač daun.

Zaustavljena su i glavna trkačka i hvatačka oružija, Lešon Mekoj i Semi Votkins, koji će morati da se probude ako Reks Rajan misli da odvede svoj tim do doigravanja ove sezone, što je minimalni cilj.

Osim što je divizijski derbi, posebnu draž ovom meču daje činjenica da je pomenuti Rajan nekada sa velikim uspehom vodio Džetse i onda prešao u redove velikog rivala. Sada je sa njim u stručnom štabu Bilsa i brat Rob.

Meč počinje u 2.25 posle ponoći uz direktan prenos, isključivo i jedino na Sport Klubu 1

Izvor: N1