NFL: Pitsburg pregazio prestonicu, katastrofa Remsa

754
Izvor: Rob Carr/Getty Images
Izvor: Rob Carr/Getty Images

Odigrana su poslednja dva meča prvog vikenda NFL šampionata, u kojima su ubedljive pobede ostvarili Pitsburg i San Francisko. Stilersi su lako izašli na kraj sa Vašingtonom, dok su Fortinajnersi bili siloviti u lokalnom derbiju protiv Los Anđeles Remsa.

Pitsburg je razbio Redskinse u gostima 38:16, iako posle prve četvrtine nisu imali poene na svom kontu. Domaćin je posle prvih 15 minuta vodio 6:0, a onda je krenula serija ekipe Majka Tomlina. Prvo su šou imali kvoterbek Ben Rotlisberger i njegova omiljena meta, risiver Antonio Braun i vodili Čelične do vođstva 24:6 sredinom treće četvrtine.

Usledio je povratak Vašingtona i na početku poslednje deonice smanjili su na 24:16. Međutim, onda je Pitsburg napao “na zemlji” i Deanđelo Vilijams je sa dva istrčana tačdauna rešio pitanje pobednika. Kod pobednika Rotlisberger je prebacio 300 jardi, tri pasa za tačdaun uz intersepšn, Vilijams je pored dva tačdauna istrčao 143 jarda, dok je Antonio Braun uhvatio dva puta za poene i osvojio 126 jardi. Na drugoj strani Kirk Kazins je prebacio 329 jardi, ali i dva intersepšna, dok je Dešon Džekson uhvatio 102 jarda.

Remsi se u zvaničnom, povratničkom debiju kao franšiza iz Los Anđelesa nisu proslavili. Poraženi su od lokalnog i divizijskog rivala San Franciska na njegovom terenu 28:0. Briljirao je raning bek Karlos Hajd sa dva istrčana tačdauna i osvojenih 88 jardi, a starter Blejn Gebert prebacio je 170 jardi i pas za tačdaun.