Pratite finalni turnir IFAF Evropa Lige šampiona iz Vroclava

1419

Utakmicom između ekipa Seamen iz Milana i Koç Rams iz Istanbula danas u Vroclavu počinje završni turnir IFAF Evropa Lige šampiona.

Oba tima su nepobeđena u svojim konferencijama (centralna i istočna), a najveće iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja je turska ekipa koja je uspela da eliminiše branioce titule, švedski tim Crusaders iz Karlstada.

Drugi polufinalni par čine ekipe Panthers iz Vroclava i Danube Dragons iz Beča, a ta utakmica počinje u 19.00 časova.

Kako je počelo?

Čak tri od četiri tima koja su stigla do završnice (Final Four) debituju u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Dva srpska predstavnika u ovom takmičenju, evropski vicešampioni SBB Vukovi i prošlogodišnji prvak Srbije GAT Dukes, nisu uspeli da se plasiraju na Final Four turnir. Vukovi su se takmičili u grupi „Centar” s ekipama Wolves iz Budimpešte i Seamen iz Milana, koja je kao pobednik grupe, posle dve pobede na obema ekipama, dobila ulaznicu za završni turnir. S druge strane, novosadske Vojvode su porazom od bečke ekipe Danube Dragons u grupi „Jug” izgubile šansu da se bore za titulu.

„Panteri” iz Vroclava bili su ubedljivi u grupi „Sever”, pobedivši oba rivala (Triangle Razorbacks iz Danske i Lions iz Praga), a turska ekipa Koç Ramc je u grupi „Istok” nadigrala Griffins iz Sankt Peterburga i branioce titule iz Karlstada.

Gde gledati?

Osim direktnog prenosa na video-platformi Jutjub, prenose i snimke mečeva možete gledati na trećem kanalu TV SPORT KLUB (SK 3), i to:

  • 22. jula, od 23.10 h – snimak Panthers – Danube Dragons
  • 24. jula, od 6.10 h – snimak Panthers – Danube Dragons
  • 24. jula, od 19.30 h – FINALE (direktno)

Prvi meč dana (Seamen – Koç Rams) počinje u 13.00 časova i može da se prati putem Jutjub kanala. Video-striming pratite na: