Baraž meč: „Indiansi” i dogodine u Prvoj ligi Srbije

2413

Inđijska ekipa „Meridian Indians” i sledeće sezone biće u prvom rangu takmičenja. U baraž meču s ekipom „Mammoths” iz Kikinde potvrdili su svoj prvoligaški status, pobedivši ih sa 35 : 22.

’Stari znanci’ susreli su se ponovo nakon tri godine u Inđiji, takođe u utakmici koja je određivala prvoligaški status. Kao i 2013, klub iz Inđije ponovo je bio uspešniji, no ovog puta, pobedom je sačuvao svoje mesto u ’eliti’.

Podsetimo – Inđijci su posle regularnog dela prvoligaškog prvenstva zauzeli pretposlednje 7. mesto, dok su Kikinđani, nakon poslednjeg kola u Drugoj ligi Srbije, osvojili 2. mesto. Te pozicije, prema propozicijama takmičenja u obe lige, vode u baraž meč, čiji se pobednik dogodine takmiči u najvišem rangu takmičenja.

Iako se činilo u početku meča da će dve ekipe igrati egal, „Indiansi” su veću razliku napravili u drugoj četvrtini. Ono što odavno nije viđeno kod Inđijaca jeste raznolika i sigurna igra u napadu, kako pasom, tako i trčanjem. Naročito se istakao raninbenk Petar Đurić s dva postignuta tačdauna, ali i jedini preostali import u redovima „Indiansa” lajnbeker Brajan Boateng koji je u finišu sezone preuzeo ulogu vođe napada, te mladi hvatač Stefan Borković koji je imao verovatno najatraktivniji potez u meču, kada je vratio presečni pas u trećoj četvrtini i postigao pogodak za prednost od 28 : 6.

Indians_Mammoths_baraz_2016_b

Ipak, hrabri „Mamuti” nisu tek tako prepustili prednost domaćinima, nadigravši protivnike u poslednjoj etapi meča. Junak u sastavu Kikinđana i ovog puta bio je talentovani kvoterbek Branislav Fekete koji je bacio pasove za sva tri tačdauna.

Petar Đurić, trkač „Indiansa”, izjavio je da je u ovom duelu presudila bolja fizička sprema njegovih saigrača.

– Ove sezone smo bili praćeni raznim problemima, tako da mislim da nismo pokazali sve što možemo i umemo. Nadam se da će naredna sezona biti bolja i da ćemo uspeti da ostvarimo želju i cilj da se nađemo u plej-ofu.

Kvoterbek „Mamuta” Branislav Fekete rekao je da je prvoligaško iskustvo „Indiansa” doprinelo ovakvom ishodu.

– Inđija je bila bolja u ovom meču. Mislim da nismo pokazali sve svoje kvalitete, mogli smo više. Mi se dalje okrećemo boljem radu, okupljanju većeg broja igrača i boljoj promociji američkog fudbala u Kikindi, kako bi se više mladih animiralo i počelo da trenira.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 6 : 6
06 : 00 – pas 10 jardi, Brajan Boateng za Milana Jeftića; PAT neuspešan
06 : 06 – pas 40 jardi, Branislav Fekete za Matiju Almašija; PAT neuspešan
2/4 – 15 : 0
14 : 06 – trčanje 29 jardi, Petar Đurić; pretvaranje za 2, Stefan Borković
21 : 06 – pas 10 jardi, Boateng za Borkovića; PAT Darko Klasan
3/4 – 7 : 0
28 : 06 – vraćanje intersepcije 65 jardi, Borković; PAT Klasan
4/4 – 7 : 16
28 : 14 – pas 4 jarde, Fekete za Tihomira Todorova; pretvaranje za 2 uspešno
35 : 14 – trčanje 11 jardi, Petar Đurić; PAT Klasan
35 : 22 – pas 12 jardi, Fekete za Nemanju Vučkovića; pretvaranje za 2 uspešno, Fekete

Po svemu neuspešna sezona, u kojoj se inđijska ekipa susrela s brojnim problemima, na kraju nije ostavila posledice po prvoligaški status, pa će nakon odigranog baraž duela, „Sport klub” Prvu ligu Srbije napustiti samo „Imperatori” iz Niša, dok je njen novi član „Celtis” iz Sombora.