Plej-of PLS: Wild Boarsi na korak do šeste šampionske titule

2283
Foto: Igor Lazarević

Kragujevačka ekipa Wild Boars igraće svoje jedanaesto prvoligaško finale, nakon što je u polufinalu plej-ofa pobedila branioce titule iz Novog Sada, ekipu GAT Dukes, sa 33 : 13.

Prvo poluvreme obeležila je, možda neočekivano, neuzbudljiva i „odmeravajuća” igra na oba strane. U prvoj četvrtini brzo su se smenjivali napad i odbrana oba tima, uz nekoliko grešaka i sudijskih kazni, ali bez pogotka. Meč je konačno „otvoren” u drugoj četvrtini, atraktivnim pasom za tačdaun od 70 jardi kvoterbeka domaće ekipe Džejmija Blanta. Novosađani nisu imali adekvatan odgovor na odbranu Wild Boarsa te su tek pred kraj druge deonice fild-golom od 43 jarde izbrisali nulu na svojoj strani semafora.

Wild_Boars_Calija_CiricPre početka utakmice, predsednik „Divljih veprova” Nemanja Čalija, iskoristio je poslednju utakmicu na domaćem terenu u aktuelnoj sezoni da uruči plaketu Aleksandru Ćiriću, jednom od osnivača kluba i čoveku koji i danas pomaže Wild Boarsima, za sve što je učinio za ovaj tim.

Napad aktuelenih šampiona GAT Dukesa nije „proradio” ni nakon odmora u poluvremenu. Teško su „Vojvode” uspevale da dopru do end-zone protivnika, a dodatna otežavajuća okolnost bila je teža povreda jednog od igrača. Jedini „pravi” poen iz igre postigao je kvoterbek Endru Benks i to u samoj završnici meča.

„Veprovi” su upalili motore posle odmora u poluvremenu, naročito u poslednjoj deonici, kada je kvoterbek Džejmi Blant još jednom pokazao da je ove sezone jedna od najboljih „investicija” Kragujevčana pa do kraja susreta pitanje pobednika nije dovedeno u pitanje.

– Jako mi je drago što smo uspeli da se plasiramo u finale. Svi su nas na početku sezone otpisivali, niko nam nije davao šanse da dođemo do završnice. Drago mi je zbog ovih momaka koji su verovali u sebe, u sistem i u tim, i to se isplatilo – zadovoljno je rekao Aleksandar Ristić Alf, glavni trener ekipe iz Kragujevca.

Njegov kolega iz protivničke ekipe Vladislav Petković istakao je da su „Veprovi” bili bolji tim, ocenivši da je njegova ekipa svoju šansu prokockala zbog napravljenih grešaka.

– „Veprovi” su iskoristili sve svoje šanse, dok smo mi naše, pogotovo u prvom poluvremenu, prokockali. Sve što smo dobro uradili upropastili smo glupavim faulovima, imali smo nekoliko veoma važnih dropova koji su mogli da nam donesu poene i da mi povedemo. Međutim, to je sve nebitno, Kragujevac je sasvim zasluženo pobedio. Bili su bolji tokom celog meča i od srca im čestitam i želim da osvoje titulu. Zaslužili su – izjavio je glavni trener „Vojvoda”.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 00
2/4 – 07 : 00
06 : 00 – pas 70 jardi, Džejmi Blant za Gabrijela Čembersa; PAT neuspešan
06 : 03 – fild-gol 43 jarde, Patrik Tambur
3/4 – 07 : 02
13 : 03 – trčanje 6 jardi, Andreas Beca; PAT Petar Goić
13 : 05 – sejfti, snep preko end-zone
4/4 – 20 : 08
20 : 05 – pas 65 jardi, Blant za Čembersa; PAT Goić
27 : 05 – pas 40 jardi, Blant za Filipa Nedeljkovića; PAT Goić
33 : 05 – pas 50 jardi, Blant za Goića; PAT neuspešan
33 : 13 – pas 70 jardi, Endru Benks za Devona Portera; pretvaranje za 2, Davor Soldo

„Veprovi” će se tako boriti za svoju šestu šampionsku titulu protiv SBB Vukova u meču Serbian Bowl XII koji je na program drugog vikenda jula.

Novosadska ekipa GAT Dukes izgubila je priliku da odbrani titulu osvojenu prošle godine, a ovu sezonu okončaće na 3. mestu.