Plej-of PLS: Vukovi rutinski do 13. prvoligaškog finala

2055
Foto: Ugljevarević Photography

SBB Vukovi iz Beograda pobedili su u polufinalu plej-ofa ekipu Panthers iz Pančeva sa 54 : 19, izborivši tako svoje trinaesto finale u najvišem rangu takmičenja. Za devetu titulu prvaka Srbije boriće se protiv starih rivala Wild Boarsa iz Kragujevca drugog vikenda u julu.

Dinamično prvo poluvreme u Beogradu okarakterisali su napadi obe ekipe, koje nisu imale velike tajne pred ovaj duel, budući da su pre samo dve nedelje odigrali meč u kojem je „prštalo” od poena. Vajd-risiver SBB Vukova Toni Vašington nije mogao bolje da započne utakmicu – već u prvoj minuti, vrativši kik-of, pretrčao je skoro čitav teren i tako doveo svoj tim u ranu prednost.

Glavnu komandu u ekipi Vukova dalje je preuzeo kvoterbek Džon Uribe koji je do poluvremena asistirao pasom za tri nova tačduana i jedan trčanjem. S druge strane, hrabri Pančevci ni u ovom duelu nisu poklekli pred igrom domaćina, ali ipak dva tačdauna nisu bila dovoljna da se rezultatski približe Beograđanima koji su otišli na odmor s tri poseda lopte prednosti.

U nastavku se činilo da bi „Panteri” mogli da ponove igru od pre dve nedelje; igrali su na sve ili ništa, ali takav tempo doneo im je nekoliko grešaka i povrede ključnih igrača u timu – Kevina Hačingsa i Majkla Kembela – posle čega je i tempo igre opao.

Vukovi su, predvođeni neumoljivim Uribeom, rutinski priveli meč kraju, a Majkl Kembel uspeo je da smanji rezultatsku razliku za svoje „Pantere” u završnici meča.

Blažo Bojić, član stručnog štaba u ekipi Vukova, ocenio je da je njegov tim ovaj put odigrao mnogo bolje nego u Pančevu pre dve sedmice.

– Obratili smo pažnju na mnogo više detalja i rekao bih da je ovo nekako realan odnos snaga između ove dve ekipe. U finalu se sastajemo protiv silno pojačanih Kragujevčana, ali su moja predviđanja vrlo optimistična, budući da smatram da ove godine igramo najbolji fudbal – rekao je nakon meča Blažo Bojić.

Vajd-risiver Panthersa Bratislav Bošnjak čestitao je igračima Vukova na pobedi, ali i svojim saigračima na dobroj igri i celokupnoj sezoni.

– Vukovi su igrali bez greške i zasluženo su pobedili. U našoj igri je bilo uočljivo nekoliko grešaka, imali smo više propusta, ali mislim da na kraju možemo biti zadovoljni prikazanim – kazao je Bošnjak.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 21 : 06
07 : 00 – vraćanje kik-ofa, Entoni Vašington; PAT Vladimir Dimitrijević
14 : 00 – pas 15 jardi, Džon Uribe za Vojina Milića; PAT Dimitrijević
14 : 06 – trčanje, Majkl Kembel; PAT neuspešan
21 : 06 – trčanje 3 jarde, Uribe; PAT Dimitrijević
2/4 – 14 : 07
21 : 13 – pas 50 jardi, Kevin Hačings za Bratislava Bošnjaka; PAT Željko Stegnjaja
28 : 13 – pas 10 jardi, Uribe za Vanju Lugonju; PAT Dimitrijević
35 : 13 – pas 15 jardi, Uribe za Vašingtona; PAT Dimitrijević
3/4 – 16 : 00
42 : 13 – pas 20 jardi, Uribe za Lugonju; PAT Dimitrijević
49 : 13 – pas 3 jarde, Uribe za Vašingtona; PAT Dimitrijević
51 : 13 – sejfti
4/4 – 03 : 06
54 : 13 – fild-gol, Vladimir Dimitrijević
54 : 19 – trčanje 2 jarde, Majkl Kembel; pretvaranje za 2 neuspešno

SBB Vukovi će se tako u meču Serbian Bowl XII nadmetati za svoji deveti naslov šampiona Srbije, dok ekipa iz Pančeva ovde završava svoje ovosezonsko izdanje, i to na 4. mestu „Sport klub” Prve lige Srbije.