7. kolo PLS: Dostojan otpor „Legionara” novosadskim „Vojvodama”

2647

U utakmici bez rezultatskog značaja, a u okviru 7. kola „Sport klub” Prve lige Srbije, aktuelni šampioni, ekipa GAT Dukes, pobedila je ekipu Sirmium Legionaries iz Sremske Mitrovice rezultatom 17 : 40.

Jak otpor protivnicima koji krasi ekipu „Legionara” ove sezone, nije izostao ni danas, ali više od časnog poraza danas nisu mogli. Kada na nesporno bolji kvalitet ekipe iz Novog Sada dodamo i tragičan događaj koji je zadesio „zelene” samo dan pred današnji meč, a koji je sigurno ostavio traga na ekipu, ishod meča sasvim je očekivan.

Naime, dan uoči ovog duela iznenada je i tragično preminuo njihov igrač Borjan Mektić. Stoga je ovaj duel, kao i drugi mečevi i turniri igrani danas, otpočeo minutom ćutanja.

Uprkos svemu, bolje su „Legionari” otvorili utakmicu i čak prvu deonicu meča rešili u svoju korist fild-golom Marka Đukića, ali se potom i „Vojvode” bude i preko svojih raspoloženih importa Benksa i Portera, i danas posebno motivisanog Gorana Zeca, preokreću i uvećavaju rezultat u svoju korist. Istina, imali su domaćini još jednu vođstvo tokom druge četvrtine, kada je kvoterbek Viliks uposlio lepim pasom Kasabašića za 10 : 6, ali su na odmor ipak otišli s minusom od 2 poena, za čega je zaslužan bio odlični i pouzdani Goran Zec, postigavši svoj prvi od tri tačdauna na današnjoj utakmici.

Posebno efikasna bila je treća deonica meča, a dva od tri tačdauna svoje ekipe postigao je pomenuti Goran Zec. Hvatanjem pasa od 50 jardi, potom i svojim „specijalitetom”, vraćanjem kik-ofa preko skoro celog terena, uz još jedno trčanje Portera, i definitivno je slomljen otpor čvrstih „Legionara”.

Sve potom bilo je rutinsko privođenje utakmice kraju, a u tom ritmu, u čevrtoj četvrtini, samo su gosti uspeli da poentiraju, trčanjem kvoterbeka Benksa.

Luka Vujnović, lajnbeker „Vojvoda”, izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima, čestitavši protivnicima na dobrom otporu i fer-plej igri.

– Iako ova utakmica nije imala rezultatski značaj, nama je poslužila kao dobar uvod u još jače pripreme pred početak plej-ofa. Napad je veoma dobro funkcionisao, naročito nakon poluvremene, u trećoj četvrtini, kada je i fizička snaga mog tima došla do izražaja.

Glavni trener ekipe iz Sremske Mitrovice Darko Šimleša čestitao je gostima na pobedi, poželeo sreću u nastavku takmičenja, a o igri svog tima rekao je sledeće:

– Nakon tragičnog slučaja koji nas je zadesio manje od 24 sata pre ovog susreta skupili smo snage da odigramo rezultatski ipak nebitan meč. Pružili smo dobar otpor i gledaocima lepu utakmicu s dosta poena – rekao je Šimleša, ocenivši da ceo tim ima razloga da bude zadovoljan upravo okončanom sezonom u kojoj su otišli korak dalje u odnosu na prethodnu.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 03 : 00
03 : 00 – fild-gol, Marko Đukić
2/4 – 07 : 12
03 : 06 – trčanje 60 jardi, Devon Portet; PAT neuspešan
10 : 06 – pas 30 jardi, Šon Viliks za Kasabašića; PAT Đukić
10 : 12 – pas 15 jardi, Endru Benks za Gorana Zeca; neuspešno za 2
3/4 – 07 : 22
10 : 19 – trčanje 10 jardi, Porter; PAT Patrik Tambur
10 : 27 – pas 50 jardi, Benks za Zeca; pretvaranje za 2, Boško Jokić
17 : 27 – pas 55 jardi, Viliks za Dejana Jašćura; PAT Đukić
17 : 34 – Goran zec vraćanje kik-ofa; PAT Tambur
4/4 – 00 : 06
17 : 40 – trčanje 10 jardi, Benks; neuspešno za 2

Duelom u Sremskoj Mitrovici spuštena je zavesa na ligaški deo ovogodišnjeg takmičenja u Prvoj ligi Srbiji, a već sledećeg vikenda nas očekuju mečevi doigravanja. Kao što je još od prethodnog kola poznato, Mitrovčani ovde završavaju svoje takmičenje (6. mesto), dok će Novosađani imati priliku da odbrane naslov prvaka, kada da će u polufinalu na megdan „Wild Boarsima”.