7. kolo PLS: „Veprovi” nadigrali i Blue Dragonse

2622
Foto: Igor Lazarević

„Divlji veprovi” uverljivo su pobedili ekipu Blue Dragons iz Beograda u poslednjem kolu regularnog dela „Sport klub” Prve lige Srbije. Na fudbalskom terenu u obližnjem selu Brzan slavili su sa 42 : 12, ostvarivši 11. pobedu protiv ’plavo-belog’ kluba iz Beograda.

Domaćini su otvorili meč tačdaunom novog igrača iz Francuske, raninbeka Andreasa Bece koji je, pretrčavši gotovo čitav teren, postigao prve poene u ovoj utakmici za svoje nove saigrače. Wild Boarsi su svoju prednost uvećali u drugoj četvrtini, kada je već dokazani kvoterbek Džejmi Blant lepim pasom za tačdaun uposlio Stefana Đurića.

Nakon odmora trgli su se i gosti, kojima bi pobeda u ovoj utakmici otvorila put u plej-of. Reprezentativni kvoterbek David Lukić pasom je spojio Željka Novaka s end-zonom domaćih, ali je Beca u drugom delu treće deonice srušio nade gostiju da eventualno mogu da preokrenu rezultat.

Wild Boarsi su u poslednjoj četvrtini nastavili da poentiraju, uvećavajući svoju prednost. David Lukić uspeo je da još jednom asistira za tačdaun svojih „Zmajeva”, ali je to bilo sve što su ovog puta gosti uspeli da postignu. Konačan rezultat postavio je treći put Beca, vraćanjem kik-ofa u završnici susreta.

Defanzivni koordinator ekipe Blue Dragons Žarko Stupar smatra da su greške koje su njegovi igrači napravili u prvom poluvremenu bile presudne za krajnji rezultat.

– Dva puta smo bili u prilici da poentiramo, nismo to uspeli… Uprkos tome, držali smo se do sredine treće četvrtine, imali priliku da uhvatimo rezultatski priključak, ali je onda novi trkač Wild Boarsa iz Francuske prelomio meč – ocenio je defanzivni koordinator „Zmajeva”.

Aleksandar Ristić, glavni trener Wild Boarsa, rekao je da ovaj meč možda rezultatski nije bio značajan za njegov tim, ali je bio važan u igračkom smislu.

– Sticajem okolnosti, nismo išli na gostovanje u Niš jer su Imperatori predali taj meč. To nam je mnogo falilo jer smo imali veliki vremenski jaz neigranja u ligi. Bilo nam je potrebno da izađemo na teren kako bismo što spremnije dočekali plej-of – izjavio je Alf, izrazivši zadovoljstvo novopridošlim igračima iz Francuske, istakavši raninbeka Andreasa Becu koji je postigao tri tačdauna.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 07 : 00
07 : 00 – trčanje 92 jarde, Andreas Beca; PAT Milorad Živković
2/4 – 06 : 00
13 : 00 – pas 22 jarde, Džejmi Blant za Stefana Đurića; PAT neuspešan
3/4 – 07 : 06
13 : 06 – pas 4 jarde, David Lukić za Željka Novaka; neuspešno za 2
20 : 06 – trčanje 10 jardi, Beca; PAT Živković
4/4 – 22 : 06
27 : 06 – trčanje 1 jarda, Mirko Slavković, PAT Živković
35 : 06 – Ivan Radojičić vraćanje intersepcije 26 jardi; pretvaranje za 2, Filip Nedeljković za Aleksu Stevanovića
35 : 12 – pas 10 jardi, Lukić za Dušana Ćurčića; neuspešno za 2
42 : 12 – Beca vraćanje kik-ofa 90 jardi; PAT Živković

Nakon ovog meča i definitivno je postalo jasno koje četiri ekipe idu u plej-of. S prvog mesta plasirali su se SBB Vukovi, drugi su Wild Boarsi, na trećoj poziciji nalaze se aktuelni šampioni iz Novog Sada GAT Dukes, dok su četvrtoplasirani „Panteri” iz Pančeva.

Stoga će parovi polufinalnih mečeva, koji se po rasporedu igraju već narednog vikenda, biti:

SBB Vukovi – Panthers
Wild Boars – GAT Dukes