Druga liga Srbije: Pregled 6. kola

2514

U nedelju 12. juna odigrane su tri utakmice 6. kola Druge lige Srbije. Prvi su na teren istrčali igrači ekipe Angel Warriors koji su u poslednjoj četvrtini preokrenuli rezultat u svoju koristi i pobedili tim iz Jagodine Black Hornets. Lavovi su u Vršcu pobedili „Pirate” iz Zemuna, a u Kikindi je KAF Mammoths pobedio Pastuve iz Požarevca.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Celtis iz Sombora koja je, po svoj prilici i ako ne bude iznenađenja do kraja prvenstva, osigurala plasman u Prvu ligu Srbije.

Kompletni izveštaji su u nastavku.

1Angel Warriors – Black Hornets 14 : 13

„Ratnici” su još jednom pokazali svoj borbeni duh i karakter. Malobrojni tim iz Čačka ugostio je ekipu Black Hornets iz Jagodine i uprkos rezultatskom zaostatku u većem delu meča, uspeo je da preokrene u rezultat u poslednjoj četvrtini i tako reši utakmicu u svoju korist.

Tim iz Jagodine je vodio veći deo meča. Po jedan tačdaun postigli su u prve dve četvrtine trčanjem Đorđa Paunovića, ali je mladi i stameni kvoterbek Čačana Miloš Glavonjić smanjio prednost gostiju koji su na odmor otišli s prednošću jednog poseda lopte.

Treća etapa susreta protekla je nemo na obe strane, ali se tek u poslednjoj četvrtini „zakuvalo”. Glavonjić je još jednom, ovog puta pasom ka Aleksi Mitroviću, poentirao, i uz uspešno pretvaranje za 2 poena Protića, meč je bio potpuno na strani domaćina.

Istini za volju, „Stršljenovi” su propustili priliku da pobede; imali su poslednji napad, postigli tačdaun za pobedu, ali zbog dosuđene ilegalne formacije, pogodak im je poništen.

Glavni trener Angel Warriorsa Saša Stojanović nije krio oduševljenje zbog vanserijske pobede svog tima, budući da je na raspolaganju imao svega 12 igrača.

– Ova pobeda i ovaj uspeh, iako nemaju takmičarski značaj, nama su veoma važni. Ponosan sam na svoje igrače jer gubiti ceo meč, i na kraju s 12 igrača preokrenuti rezultat, velika je stvar – izjavio je Stojanović.

Timu iz Jagodine teško je pao poraz, ali je čestitao čačanskim „Ratnicima” na pobedi.

Kornerbek i predsednik kluba iz Jagodine Stevan Vasić kazao je da je poraz posledica slabo uigranog napada zbog većeg broja mladih igrača koji su dobili priliku da odigraju ovaj meč.

– Pošto utakmica nije imala takmičarski značaj, rešili smo da pružimo priliku svim igračima na rosteru. Dosta mladih igrača je dobilo veću minutažu. Takođe, i naši „mladi” treneri su dobili priliku da se pokažu na delu. Ovde ne stajemo, za dve nedelje ugostićemo Kikindu i potom polako krećemo u nov proces stvaranja ekipe za narednu sezonu – izjavio je Vasić.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 07
00 : 07 – trčanje 25 jardi, Đorđe Paunović; PAT Vladimir Nakić
2/4 – 06 : 06
00 : 13 – trčanje 22 jarde, Paunović; PAT neuspešan
06 : 13 – trčanje 5 jardi, Miloš Glavonjić; pretvaranje za 2 neuspešno
3/4 – 00 : 00
4/4 – 08 : 00
14 : 13 – pas 12 jardi, Glavonjić za Aleksu Mitrovića; pretvaranje za 2, Nebojša Protić

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još jedno kolo. Čačani će putovati u Sombor, a „Stršljenovi” će na svom terenu dočekati kikindske „Mamute”.

2Lavovi – Pirates 32 : 13

Da su Lavovi uhvatili dobar zalet pokazala je i utakmica protiv „Pirata”, koju su Vrščani odigrali pred domaćom publikom i koju su zasluženo dobili sa 32 : 13.

Niti jednog trenutka pobednik ovog duela nije doveden u pitanje, a presudna prednost stečena je već u prvoj četvrtini koju su domaćini dobili sa 18 : 0.

Uz nešto slabiji tempo u drugom i trećem delu susreta, Vrščani su u poslednjoj četvrtini uvećali rezultatsku razliku i mirno priveli meč kraju.

S druge strane, gosti iz Zemuna su ubeležili i peti poraz, ali su ipak dali i najviše poena ove sezone (13), i to oba tačdauna trčanjem.

Lavovima preostaje još jedan meč, i to u poslednjem kolu u Požarevcu, dok će tim iz Zemuna sezonu okončati već sledećeg vikenda u odloženoj utakmici 3. kola protiv lidera na tabeli, Celtisa iz Sombora.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 18 : 00
02 : 00 – sejfti
10 : 00 – trčanje 3 jarde, Igor Velimirović; pretvaranje za 2, pas Milana Vučićevića za Ivana Trninića
18 : 00 – trčanje 1 jarda, Vučićević; pretvaranje za 2, Vučićević za Milan Nikolić
2/4 – 00 : 07
18 : 07 – trčanje 1 jarda (#26); PAT uspešan
3/4 – 00 : 00
4/4 – 14 : 06
26 : 07 – pas 6 jardi, Vučićević za Nikolića; pretvaranje za 2, Vučićević za Trninića
26 : 13 – trčanje 1 jarda (#19); pretvaranje neuspešno
32 : 13 – pas 8 jardi, Filip Patrić za Nikolića

3Mammoths – Pastuvi 14 : 10

„Mamuti” iz Kikinde konačno su pobedili kod kuće! Domaći teren i navijači Kikinđana videli svoje miljenike u svetlu kakvo su priželjkivali čitave sezone. U vrlo teškom i napornom meču slavili su sa 14 : 10 protiv Pastuva iz Požarevca, koji su ponovo izgubili na gostovanju u Kikindi.

Utakmicu na terenu Fudbalskog kluba ŽAK u Kikindi obeležio je duel odbrana oba tima. Iako igrački oslabljeni na obe strane, ofanzivne linije teško su probijale odbrane, što se i rezultatski odrazilo na mali broj postignutih poena. Rezultatska klackalica viđena je tokom čitavog meča – po jedan tačdaun postignut je u svakoj deonici susreta, vođstva su se smenjivala, ali je mladi Nemanja Vučković iz kikindske ekipe senzacionalnim vraćanjem panta od 100 jardi u poslednjoj četvrtini preokrenuo rezultat u korist svog tima i „overio” važnu pobedu „Mamuta” pred rasplet u poslednjem kolu za dve nedelje.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 03
00 : 03 – fild-gol (#8)
2/4 – 06 : 03
06 : 03 – trčanje 2 jarde, Branislav Fekete; PAT neuspešan
3/4 – 00 : 07
06 : 10 – pas 19 jardi (#3 za #1); PAT uspešan (#1)
4/4 – 08 : 00
14 : 10 – vraćanje panta 100 jardi, Nemanja Vučković; pretvaranje za 2 uspešno, Tihomir Todorov

Branislav Fekete, kvoterbek Mammothsa, osvrćući se na celokupan meč, istakao je da je njegove saigrače motivisala igra pred domaćom publikom, da pruže svoj maksimum, ocenivši da je odbrana i ovaj put pokazala spremnost da zaustavi protivnika u određenim situacijama i tako „zapečati” pobedu.

– Ušli smo u meč s malo igrača, bili smo umorni… Prvo poluvreme nismo mogli da prođemo kroz odbrambenu liniju Požarevljana. Sada se okrećemo narednoj utakmici, fokusirani da ponovo pobedimo – rekao je Fekete.

Nebojša Kartalija, glavni trener Pastuva, izjavio je da je Kikinda zasluženo pobedila.

– Previše je bilo grešaka na obe strane i Kikinda je zasluženo pobedila. Bolje su iskoristili naše greške. Ostaje nam još da u poslednjem kolu na domaćem terenu odigramo bolju utakmicu i završimo što bolje ovu sezonu.

Ivan Radak, ofanzivni linijaš „Mamuta”, ponovio je da je meč, u kojem je odbrana mnogo vremena provodila na terenu, bio naporan, ali da se sad svi usredsređuju na predstojeći meč u Jagodini.

– Potrebna nam je pobeda protiv Black Hornetsa. Ako Lavovi budu izgubili u Požarevcu u poslednjem kolu, takav ishod nam obezbeđuje 2. mesto na tabeli i baraž meč za ulazak u Prvu ligu.

To je ujedno i „matematika” predstojećeg, završnog kola. Trenutno, tri tima imaju jednak učinak (tri pobede i dva poraza). Ako pak Vrščani iznenade i pobede Pastuve u Požarevcu, „Mamutima” ni pobeda u Jagodini neće značiti jer će zbog boljeg međusobnog duela Lavovi dobiti priliku da se u razigravanju sa sedmoplasiranim prvoligašem nadmeću za plasman u Prvu ligu Srbije.