Finalni turnir Lige šampiona u Vroclavu

1390

Finalni turnir IFAF Evropa Lige šampiona održaće se u Vroclavu (Poljska) od 22. do 24. jula. Za titulu evropskog prvaka takmičiće se: Panthers iz Vroclava, Koç Rams iz Istanbula, Seamen iz Milana i Danube Dragons iz Beča.

Čak tri od četiri tima koja su stigla do završnice (Final Four) debituju u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Svakako da je najveće iznenađenje ekipa Koç Rams iz Istanbula koja je uspela da eliminiše branioce titule, švedski tim Crusaders iz Karlstada.

Dva srpska predstavnika u ovom takmičenju, evropski vicešampioni SBB Vukovi i prvak Srbije GAT Dukes, nisu uspeli da se plasiraju na Final Four turnir. Vukovi su se takmičili u grupi „Centar” s ekipama Wolves iz Budimpešte i Seamen iz Milana, koja je kao pobednik grupe, posle dve pobede na obema ekipama, dobila ulaznicu za završni turnir. S druge strane, novosadske „Vojvode” su porazom od bečke ekipe Danube Dragons u grupi „Jug” izgubile šansu da se bore za titulu.

„Panteri” iz Vroclava bili su ubedljivi u grupi „Sever”, pobedivši oba rivala (Triangle Razorbacks iz Danske i Lions iz Praga), a turska ekipa Koç Ramc je u grupi „Istok” nadigrala Griffins iz Sankt Peterburga i branioce titule iz Karlstada.

Čelnici organizacije IFAF Evropa dodelili su domaćinstvo Vroclavu zato što je ponuda tog kluba bila najbolja.

– Sigurni smo da ćemo imati sjajan vikend američkog fudbala, budući da je Poljska poznata po organizaciji izvanrednih događaja u prošlosti – naveo je Nikolaus Jelinek, predsednik odbora za takmičenja u IFAF Evropa.

Jakub Glogovski, generalni menadžer vroclavske ekipe, nije krio uzbuđenje govoreći o zadatku koji im predstoji.

– Na početku sezone imali smo cilj da pobedimo makar u jednom meču. Pobeda u grupi i dobijanje domaćinstva završnice takmičenja krunisanje je onog što smo gradili u ovom klubu. Vroclav zaslužuje kvalitetno takmičenje i želimo da pokažemo da Poljska počinje da bude važno mesto za američki fudbal. Daćemo sve od sebe da ovaj turnir bude nezaboravan – izjavio je generalni menadžer ekipe Panthers iz Vroclava.

Final Four će se odigrati u Vroclavu prema sledećem rasporedu:

22. jul
Seamen (Milano) – Koç Rams (Istanbul)
Panthers (Vroclav) – Danube Dragons (Beč)
24. jul – finale