6. kolo PLS: Sigurna pobeda „Vojvoda” uz snažan otpor Pančevaca

1251

U utakmici koja je direktno odlučivala s kog mesta će ekipe u doigravanje, domaći „GAT Dukesi” su opravdali ulogu favorita i pobedili pančevačke „Pantherse” rezultatom 27 : 0.

Iako rezultat možda tako i ne pokazuje, nisu Pančevci bili lak zalogaj za aktuelnog šampiona. Istini za volju, nisu „Panteri” bili ni blizu postizanja poena, ali su ipak pružili snažan otpor favorizovanom domaćinu, pre svega u drugom poluvremenu.

Bolje su meč otvorili Novosađani i u svom prvom napadu na meču uspeli da poentiraju, i to preko jedine akcije pasom u tom drajvu. Agresivna prva linija odbrane vrlo brzo je pružila šansu domaćinama da još jednom poentiraju, ovaj put preko nove akvizicije „Vojvoda”, raninbeka Devona Portera. Moglo se na odmor i s većom prednošću Novosađana, ali je odbrana „Panthersa” prvo presekla kratak pas u svojoj end-zoni, a potom je i još jedan tačdaun poništen zbog prekršaja, pa je rezultat na poluvremenu ostao „samo” 13 : 0.

Zaigrali su gosti mnogo angažovanije u drugom poluvremenu, čvršće u odbrani i kreativnije u napadu, ali pitanje pobednika nije ničim bilo ugroženo. Viđen je još po jedan tačdaun u svakoj od poslednje dve četvrtine, i to oba puta u end-zoni „Pantera”, pa su bodovi i sigurno treće mesto pred doigravanje u plej-ofu, ostali u Novom Sadu.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 7 : 0
07 : 00 – pas 2 jarde, Endru Benks za Davora Solda; PAT uspešan, Patrikn Tambur (prvi TD iz jedine pas akcije u celom drajvu)
2/4 – 6 : 0
13 : 00 – trčanje 23 jarde, Devon Porter; PAT neuspešan
3/4 – 8 : 0
21 : 00 – pas 11 jardi, Endru Benks za Milana Matića; pretvaranje za dva uspešno, trčanje Devon Porter
4/4 – 6 : 0
27 : 00 – trčanje 25 jardi, Benks; pretvaranje za 2 neuspešno

Poraz s nulom ukazuje na to da je odbrana „Vojvoda” na ovom meču bila presudni faktor, a s tom ocenom saglasan je i trener pančevačke ekipe, Predrag Durlić. Ipak, za njih je mnogo važnije što je nakon današnjih duela, polufinalni meč u plej-ofu sve izvesniji.

S druge strane, glavni strateg Novosađana zadovoljan je današnjom pobedom i igrom svoje ekipe, koja im je pre svega poslužila za uigravanje sa novo-pridošlim pojačanjima, a pred važne mečeve koji slede.

– Dobra utakmica i važna pobeda, koja nam je odlično poslužila za uigravanje s novim igračima. Pohvalio bih igru gostiju koji su pružili snažan otpor. Sve u svemu, mogu biti zadovoljan. Idemo dalje, korak po korak – izjavio je Vladislav Petković.

„Panthersi” za sada ostaju na poziciji koja ih vodi u polufinale, a da tako i ostane posle poslednjeg 7. kola, ili „Blue Dragonsi” ne smeju da pobede u Kragujevcu, ili Pančevci treba da na svom terenu slave protiv „SBB Vukova”.