6. kolo PLS: „Plavi zmajevi” nadigrali mitrovačku „Legiju”

2027

U prvom meču 6. kola „Sport klub” Prve lige Srbije ekipa „Blue Dragons” pobedila je „Sirmium Legionaries” sa 30 : 21. Ovom pobedom „Plavi zmajevi” su obezbedili sigurno 5. mesto na tabeli i dobar takmičarski raspored za narednu sezonu.

Meč su otvorili domaćini, postigavši dva brza tačdauna trčanjem i pasom. Gosti iz Sremske Mitrovice su se ’probudili’ pred kraj prve deonice, kada je tandem Viliks–Li nadoknadio zaostatak s dva pogotka efektinom pas-igrom. Rezultatski preokret sprečio je ipak iskusni kvoterbek David Lukić, bacivši još jedan pas za tačdaun, ovog puta Pavlu Plamencu. S jednim tačdaunom prednosti za „Zmajeve” otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu čini se kao da je napad oba tima ’smanjio gas’, a dominantne uloge pripale su odbranama. Po jedan tačdaun u trećoj i četvrtoj četvrtini postigli su i jedni i drugi. Nadu u preokret ponovo je dao efikasni duo „Legionara” – Šon Viliks i Paris Li – ali je trkač „Dragonsa” Miloš Grujičić u poslednjoj četvrtini rešio pitanje pobednika ovog susreta.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 16 : 08
08 : 00 – trčanje 3 jarde, Dragan Grubić; pretvaranje za 2 Željko Kostić
16 : 00 – pas 20 jardi, David Lukić za Dušana Ćurčića; pretvaranje za 2 Stefan Milutinović
16 : 08 – pas 32 jarde, Šon Viliks za Parisa Lija; pretvaranje za 2, Miloš Kolibar
2/4 – 08 : 06
16 : 14 – pas 52 jarde, Viliks za Lija; pretvaranje za 2 neuspešno
24 : 14 – pas 46 jardi, Lukić za Pavla Plamenca; pretvaranje za 2 Miloš Grujičić
3/4 – 00 : 07
24 : 21 – pas 3 jarde, Viliks za Lija; PAT
4/4 – 06 : 00
30 : 21 – trčanje 3 jarde, Grujičić; pretvaranje za 2 neuspešno

Davor Gojković, glavni trener „Blue Dragonsa”, ocenio je da je utakmica bila vrlo ’tvrda’, po teškom vremenu. On je dalje istakao da su njegovi momci u ovaj meč ušli s jasnom namerom da se pred domaćom publikom iskupe za prethodno loše izdanje protiv „Pantera”.

– I u tome smo uspeli! U napadu smo odigrali odlično, pre svega zahvaljujuci udarnom triju David Lukić, Pavle Plamenac i Dragan Grubić, dok je odbrana predvođena kapitenom Milošem Josovićem otvorila utakmicu sjajno s dva turnovera i time nam obezbedila odličnu startnu poziciju koju smo do kraja sačuvali. Defanzivna linija odigrala je odlično protiv desetkovane ofanzive Mitrovice – rekao je Gojković, dodajući da su „Zmajevi” uspeli da ostvare zacrtani cilj, iako su i sami potreseni povredama, pre svega hvatača Vilijamsa i Stanića.

„Zmajevi” u poslednjem kolu putuju u Kragujevac, a „Legionari” će dočekati „Vojvode” iz Novog Sada.