5. kolo PLS: „Blue Dragonsi” protiv Nišlija obezbedili novu prvoligašku sezonu

2241

U meču 5. kola „Sport klub” Prve lige Srbije, odigranom danas u Nišu, ekipa „Blue Dragons” iz Beograda pobedila je ekipu „Imperatori” iz Niša. Rezultat je bio 28 : 6 za Beograđane.

Kako smo i pre naveli, utakmice ovog 5. kola po mnogo čemu mogu biti odlučujuće. Jučerašnja utakmica u Inđiji, i današnja u Nišu, dale su odgovor na pitanje koje ekipe će u direktnu ’borbu za opstanak’. Ni pobeda „Meridian Indiansa” protiv „Panthersa”, ni eventualna, i teško moguća, pobeda „Imperatora” u narednom kolu protiv „Wild Boarsa”, neće ovim ekipama mnogo značiti, a o eventualnoj prilici za opstanak kroz baraž meč, odlučiće u direktnom okršaju, u poslednjem kolu. S druge strane, „Zmajevi” su ovom pobedom osigurali elitu i naredne sezone, dok će do plej-ofa morati na malo teži način.

A kada je reč o današnjoj utakmici, utisak je da su obe ekipe nastavile po starom. I dok su Beograđani u ciklusu „toplo-hladno” danas imali dobar dan, Nišlije su nastavile s trendom loših i neefikasnih mečeva.

Uz odlično branjenje svoje end-zone i po tačdaun u svakoj od prve tri četvrtine, „Zmajevi” su rešili pitanje pobednika i pre poslednjeg zvižduka sudije. Kako to obično i biva u takvim situacijama, smanjena koncetracija i doza opuštenosti u završnici meča, omogućila je domaćinu da postigne „počasni pogodak” preko naturalizovanog Amerikanca Denisa Ikića, ali su „Zmajevi” i ovu deonicu meča rešili u svoju korist, upisavši na svoj konto još jedan tačdaun uz uspešno pretvaranje za dva pena, za konačnih 6 : 28.

Upravo je ’centralna figura’ domaćih Denis Ikić ocenio da su iskuniji „Zmajevi” uspeli da kazne sve greške njegovog tima.

– Bila je ’tvrda’ utakmica od samog početka. Uz to, toplo vreme i visoka temperatura oteževali su uslove na terenu, što je dodatno otežalo igru oba tima. „Blue Dragonsi” su se pokazali kao bolji tim u ovom susretu i na iskustvo kaznili sve naše greške. Nama ostaje da okrenemo narednim utakmicama, da ispravimo greške i pokušamo da izborimo opstanak u ligi – izjavio je Denis Ikić.

Dragan Grubić, ful-bek „Blue Dragonsa”, smatra da je njegov tim mogao mnogo bolje da odigra, ali da je najvažnije da je cilj ispunjen, a to je opstanak u eliti.

– Utakmica je mogla mnogo bolje da se odigra s naše strane,a li nekoliko povreda i neigranje istih igrača svakako je uticalo na efikasnost ekipe. Važno je da je pobeda ostvarena i da sada rasterećeni ulazimo u preostala dva meča, u kojima ćemo dati sve od sebe da pružimo dobre mečeve i da se nadamo što boljoj poziciji na tabeli. Cilj je ispunjen, a to je igranje u elitnom rangu i iduće sezone – kazao je Grubić

„Zmajevi” će u 6. kolu dočekati ranjene „Legionare”, a potom u poslednjem putuju u Kragujevac. „Imperatori” najpre dočekuju „Vajld borse” a potom će u poslednjem kolu protiv „Indiansa” odlučivati o svojoj ’prvoligaškoj sudbini’.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 06
00 : 06 – trčanje 10 jardi, Miloš Grujačić; PAT neuspešan
2/4 – 00 : 12
00 : 12 – pas 8 jardi, David Lukić za Korija Vilijamsa; neuspešno pretvaranje za 2
3/4 – 00 : 08
00 : 20 – trčanje 1 jarda, Miloš Grujičić; uspešno pretvaranje za 2
4/4 – 06 : 08
06 : 20 – trčanje 1 jarda, Denis Ikić; neuspešno pretvaranje za 2
06 : 28 – trčanje 2 jarde, Dragan Grubić; uspešno pretvaranje za 2