5. kolo PLS: Pančevo ’triler završnicom’ bliže plej-ofu

2924

„Panthersi” iz Pančeva pobedili su u veoma uzbudljivom meču gostujući tim iz Sremske Mitrovice sa 29 : 28 u 5. kolu „Sport klub” Prve lige Srbije. Ovom pobedom, uz očekivani i logičan rasplet u poslednja dva kola, Pančevci su vrlo blizu pozicije koja vodi u plej-of, dok su „Legionari” propustili odličnu priliku za isti scenario.

Prvi deo meča obeležila je dinamična utakmica u kojoj su napadi bili bolji aspekti obe ekipe u odnosu na odbrane. Uz izuzetak dugog prekida zbog povrede jednog igrača i čekanje na povratak sanitetskog vozila u prvoj deonici, zanimljiv detalj dogodio se na početku druge četvrtine, kada je odbrani „Pantera” malo falilo da se odbrani. Međutim, faul Pančevaca dao je nova četiri pokušaja Mitrovčanima, koja su uspeli da iskoriste. Domaćini su odmah potom bili na ivici da odbrane ekstra-poen, ali je loš snep agilni Miloš Kolibar gotovo iz bezizlazne situacije rešio u korist svoje ekipe, bacivši pas ka Stefanu Stojkoviću za dodatna dva poena, nakon čega su „Legionari” ponovo prešli u vođstvo koje su uspeli da održe skoro do kraja meča.

Ubrzo zatim Pančevo je našlo odgovor i igrom trčanjem dolaze nadomak izjednačenja, ali je već u sledećem napadu jedan od najboljih igrača gostujućeg tima Miloš Kolibar ponovo bio nerešiva enigma, izmigoljivši se odbrani „Pantera” za novi tačdaun, pasom dugim 80 jardi. S prednošću 13 : 21 se i otišlo na odmor.

U nastavak meča obe ekipe su ušle u nameri da ne rizikuju mnogo, te su uglavnom igru bazirali na trčanju kvoterbekova i raninbekova. U takvoj igri samo su domaćini uspeli da poentiraju i da čak iz govoto bezizlazne situacije pretvore za 2 i izjednače rezultat.

U poslednjoj etapi se pak zaigralo na ’sve ili ništa’ pa su se mogle videti i lepe akcije pas-igrom, a prvi iz takve igre poentirali su „Legionari” za novo vođstvo.

Ipak, ’triler završnicu’ priredili su Pančevci koji su najpre uspeli da postignu pogodak pasom Hačingsa za Kembela, a potom u akciji ’za sve ili ništa’ prigrabe sve. Za to se pobrinuo jedan od boljih igrača ovog susreta, trkač Stefan Dedić.

Ostalo je još malo vremena „Legiji” da poentira, ali vidno dekoncentrisani nakon izgubljenog vođstva u finišu meča, srljali su iz kazne u kaznu, a poslednji trzaj dugačkim pasom završen je u rukama Pančevaca, nakon čega je ovaj izvesno uzbudljiv duel okončan.

„Panteri” u poslednja dva kola igraju protiv „GAT Dukesa” i „SBB Vukova”, dok Mitrovci očekuju dueli u Beogradu protiv „Blue Dragonsa” te kod kuće protiv „Vojvoda”.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 07 : 06
00 : 06 – trčanje 35 jardi, Paris Li; PAT neuspešan
07 : 06 – trčanje 1 jarda, Kevin Hačings; PAT Slavoljub Dukovski
2/4 – 06 : 15
07 : 14 – pas 1 jarda, Šon Viliks za Nenada Spasića; pretvaranje za 2, Kolibar za Stojkovića
13 : 14 – trčanje 1 jarda, Miloš Janković; PAT neuspešan
13 : 21 – pas 80 jardi, Viliks za Kolibara; PAT Marko Đukić
3/4 – 08 : 00
21 : 21 – trčanje 1 jarda, Stefan Dedić; pretvaranje za 2, Hačings za Kembela
4/4 – 08 : 07
21 : 28 – pas 45 jardi, Viliks za Dejana Jašćura; PAT Đukić
29 : 28 – pas 2 jarde, Hačings za Kembela; pretvaranje za 2, trčanje Dedić