4. kolo PLS: Aktuelni šampioni poklekli i pred „Veprovima”

2538

Još jedan od tri velika derbija nacionalnog prvenstva odigran je danas. U Novom Sadu pred domaćim navijačima poklekli su „GAT Dukesi” pred naletom „Veprova”. Rezultat na kraju meča – 32 : 21 za ekipu iz Kragujevca.

Relativno mirnije prvo poluvreme utakmice, u kojoj su viđena samo tri pogotka, pretočilo se u prilično uzbudljivi nastavak meča. S rezultatkom prednošću 12 : 3 Kragujevčani su otišli na odmor, ali su „Vojvode” na početku treće četvrtine ’upalile motore’ i ubrzo prešle u vođstvo – najpre pasom kvoterbeka Endru Benksa za Davora Solda, a potom i trčanjem raninbeka Jokića.

Ipak, centralna figura i ovog meča „Wild Boarsa” bio je sjajni kvoterbek Džejmi Blant, koji nije dozvolio opuštanje svog tima, uspešno razigravajući hvatače Gabrijela Čembersa i Filipa Nedeljkovića, vrlo često iz gotovo bezizlaznih situacija. Novi preokret bio je na vidiku i na početku poslednje faze utakmice, kada je novopridošli Novosađanin Goran Zec (DB), u svom prepoznatljivom stilu, vratio kik-of gostiju, pretrčavši gotovo čitav teren za 21 : 24. Neizvesnu završnicu nije dozvolio Blant, bacivši novi pas za tačdaun Čembersa.

Novi stari strateg „Wild Boarsa” Aleksandar Ristić istakao je da su njegovi igrači dosta dobro preneli teren sve izmene uoči ovog meča, koji je, prema njegovim rečima, bilo dosta.

– Imali smo i uspona i padova u igri, dobrih i loših momenata, ali smo uspeli da pronađemo način da prebrodimo teškoće koje su se dešavale. Raduje me zalaganje i jaka želja svih igrača – rekao je Ristić.

Nedostatak u igri dosta startera bila je kočnica novosadskog tima u ovom susretu, smatra Vladislav Petković, šef struke „Vojvoda”.

– Kragujevčani su, u svakom slučaju, bili bolja i koncentrisanija ekipa. Svaka čast na pobedi i vidimo se u plej-ofu – kratko je izjavio Petković.

Sa dva poraza od dva glavna rivala, aktuelni šampioni države znatno su otežali sebi put do odbrane titule i zacrtani cilj, iako je plasman u plej-of izvestan. S druge strane, „Wild Boarsi” silovito grabe ka vrhu tabele, te je nesumnjivo da će sva pažnja biti usmerena na meč protiv „SBB Vukova” već u sledećem kolu, koji se igra 21/22. maja.

„Vojvode” će pak imati bar ’na papiru’ lakši zadatak u Inđiji protiv „Meridian Indiansa”.

GAT Dukes – Wild Boars 21 : 32

Kretanje rezultata

1/4 – 03 : 06
00 : 06 – pas 15 jardi, Džejmi Blant za Filipa Nedeljkovića; PAT neuspešan
03 : 06 – fild-gol 20 jardi, Patrik Tambur
2/4 – 00 : 06
03 : 12 – pas 13 jardi, Džejmi Blant za Stefana Đurića; PAT neuspešan
3/4 – 12 : 12
09 : 12 – pas 11 jardi, Dru Benks za Davora Solda; PAT neuspešan
15 : 12 – trčanje 4 jarde, Boško Jokić; PAT neuspešan
15 : 18 – pas 30 jardi, Džejmi Blant za Gabrijela Čembersa; PAT neuspešan
15 : 24 – pas 22 jarde, Džejmi Blant za Filipa Nedeljkovića; PAT neuspešan
4/4 – 06 : 08
21 : 24 – vraćanje kik-ofa 87 jardi, Goran Zec; PAT neuspešan
21 : 32 – pas 48 jardi, Džejmi Blant za za Gabrijela Čembersa; pretvaranje za 2 Gabrijel Čembers