4. kolo PLS: „Legionarima” ove sezone derbi Srema

1932

Sremski derbi, odigran u Sremskoj Mitrovici, ove sezone okončan je u korist domaćina. U okviru 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije ekipa „Sirmium Legionaries” pobedila je rivale iz Inđije sa 21 : 13, upisavši drugu pobedu od početka lige.

Gotovo ceo susret obeležila je ’tvrda’ i nervozna igra, u kojoj su se odbrane obe ekipe pokazale bolje od napada. „Indiansi” su na početku uspeli da preseku pas Mitrovčana, i u tom napadu došli do 5 jardi protivničke end-zone, ali je tada sudija označio kraj prve četvrtine. Već na početku druge deonice Inđijci su uspeli da poentiraju s iste pozicije, trčanjem kvoterbeka Jahmada Gofa. Raninbek „Legionara” ubrzo je uzvratio impersivnim trčanjem od 70 jardi, izjednačivši rezultat, pa se sa po jednim tačdaunom na obe strane otišlo na odmor.

Slično se nastavilo i nakon poluvremena. Treća deonica protekla je bez pravih prilika za tačdaun uz nešto nervozniju igru. Do kraja meča na strani gostiju viđeno je dosta grešaka i faulova koji su ’vraćali’ osvojene jarde. „Legija” je to iskoristila te u poslednjoj etapi utakmice postigla još jedan tačdaun, opet trčanjem, ali sada kvoterbeka Viliksa.

Za neizvesnu završnicu ’pobrinuo’ se kvoterbek „Meridian Indiansa” Jahmad Ešton Gof, bacivši pas za tačdaun Miladinaviću. Uz izblokirani ektra-poen Klasana, „Indiansi” su se približili u rezultatkom smislu domaćinima na 14 : 13. Ipak, Mitrovčani su već u sledećem napadu uspeli da vrate onsajd-kik Inđijaca i poentiraju za 21 : 13. „Indiansima” je od tada ostalo dva minuta do kraja meča da pokušaju da postignu tačdaun i eventualnim pretvaranjem za 2 izjednače rezultat, što im je skoro i pošlo za rukom. Međutim, vreme je bilo na strani „Legionara” pa je lopta uz poslednji zvižduk sudije ostala na samo jednoj jardi od end-zone domaće ekipe.

Neven Dokić, lajnbeker „Legionara”, nakon utakmice je izjavio da je utakmica bila ne toliko efikasna, ali definitivno veoma zanimljiva.

– Znali smo da nas čeka težak zadatak, ali smo i neopravdano nešto opuštenije ušli u ovaj meč, što se videlo u igri na obe strane lopte na početku utakmice. Lošiji start je dao inerciju „Indiansima” koji su prvi došli do prednosti. Nakon toga, naša odbrana je odigrala dosta bolje i sve do sredine poslednjeg perioda nismo dali gostima priliku da poentiraju – rekao je Dokić, ocenivši da napad njegove ekipe nije odigrao sjajnu utakmicu

– Bitno je da smo pobedili, i sada bez ikakvog pritiska možemo da igramo preostale tri utakmice, koje nas možda vode i u plej-of – zaključio je lajnbeker „Legionara”.

Naredni mečevi dva tima igraju se kroz dve sedmice. „Meridian Indianse” očekuje ’teško’ domaćinstvo protiv ekipe „GAT Dukes”, dok će „Legionari” gostovati u Pančevu.

Sirmium Legionaries – Meridian Indians 21 : 13

Kretanje rezulata:

1/4 – 0 : 0

2/4 – 7 : 7
00 : 07 – trčanje 5 jardi, Jahmad Ešton Gof; PAT Darko Klasan
07 : 07 – pas 70 jardi, Šon Viliks za Parisa Lija; PAT Marko Đukić

3/4 – 0 : 0

4/4 – 14 : 6
14 : 07 – trčanje 15 jardi, Šon Viliks; PAT Marko Đukić
14 : 13 – pas 45 jardi, Gof za Kadijevića; PAT neuspešan
21 : 13 – vraćanje kik-ofa 50 jardi, Neven Dokić; PAT Marko Đukić