3.kolo PLS: „Vukovima” i ovaj gradski derbi protiv „Blue Dragonsa”

2062

I ovaj gradski derbi pripao je ekipi „SBB Vukova”. Uslovno domaćini, slavili su protiv ekipe „Blue Dragonsa” u trećem kolu „Sport klub” Prve lige Srbije rezultatom 39:27.

Loše vremenske prilike u mnogome su uticale na izdanja ekipa koje su danas istrčale na teren, ali je za razliku od inđijskog, meč u Beogradu bio znatno efikasniji.

Iako rezultat možda i ne pokazuje tako, nije bilo neizvesnosti u krajnji ishod meča. Sve do poslednje deonice meča „SBB Vukovi” su ubedljivo vodili, a kvoterbek Džon Uribe ponovo je imao sjajan dan, bacivši pet pasova za tačdaun.

Tek kada je pitanje pobednika bilo rešeno, „Zmajevi” su se opustili, razigrali, pa su u poslednjoj deonici čak tri puta našli put do end-zone protivnika.

Nikola Simović, defanzivni bek domaćina, istakao je nakon meča da se potvrdilo da su „Blue Dragonsi” znatno ozbiljnija ekipa u odnosu na prethodne godine, ali i da je njegova ekipa, za razliku od prethodnog meča, odigrala fokusirano.

– Zato mislim da nismo imali većih problema u realizaciji napada, a i odbrana je pružila dobru partiju. Naravno, i dalje ima mesta za napredak, na čemu ćemo raditi u narednom periodu – rekao je Simović

– Na kraju je to ispala sasvim dobra utakmica – prvi je utisak predesnika kluba i ofanzivnog linijaša „Blue Dragonsa” Nikole Davidovića. – Nama ostaje žal za lošom igrom napada u prvom poluvremenu. Suviše smo bili stegnuti, a ni loše vreme nam stvarno nije išlo na ruku jer smo bili ograničeni uglavnom na igru „po zemlji”. Nekoliko turnovera smo olako prepustili, a nismo iskoristili ni pokupljene famblove kao i  jednu intersepciju.

Ipak, svojom igrom u drugom poluvremenu mogu da budu veoma zadovoljni, pogotovo ako je ponove u narednom kolu, ocenio je Davidović.

– Drugi deo utakmice je bio sasvim druga priča. Sa postignuta 24 poena pokazali smo da možemo mnogo bolje. Nadamo se da ćemo igru iz drugog poluvremena preneti na domaćinstvo sa „Panterima”.

SBB Vukovi Beograd – Blue Dragons Beograd 39:27

Kretanje rezultata:

1/4 – 7 : 3
07 : 00 – trčanje 2 jarde, Krešimir Gorša; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević
07 : 03 – fild-gol 25 jardi, Uroš Zec

2/4 – 19 : 0
13 : 03 – pas 10 jardi, Džon Uribe za Vojina MIlića; neuspešno pretvaranje za 2 poena
20 : 03 – pas 25 jardi, Džon Uribe za Mihaila Stefanovića; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević
26 : 03 – pas 35 jardi, Džon Uribe za Nikolu Simovića; PAT neuspešan

3/4 – 7 : 0
33 : 03 – pas 35 jardi, Džon Uribe za Vanju Lugonju; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević

4/4 – 6 : 24
33 : 11 – trčanje 16 jardi, Miloš Grujičić; uspešno pretvaranje za 2 poena, Dragan Grubić
33 : 19 – trčanje 16 jardi, Miloš Grujičić; uspešno pretvaranje za 2 poena, Dragan Grubić
39 : 19 – pas 30 jardi, Džon Uribe za Nikolu Simovića; neuspešno pretvaranje za 2 poena
39 : 27 – pas 15 jardi, David Hanomil Lukić za Uroša Jovića; uspešno pretvaranje za 2 poena, Željko Kostić

U četvrtom kolu, „Blue Dragonsi” će ponovo igrati u Beogradu, ovaj put kao domaćini, a dočekaće ranjene „Pantere”. „SBB Vukovi” će svoj meč petog kola protiv „Imperatora” odigrati već sledećeg vikenda, a zbog obaveza na međunarodnoj sceni vikend kasnije.