2. kolo PLS: Vicešampioni nadigrali šampione

2375

Derbi kola između domaćih „GAT Dukesa„ i „SBB Vukova” pripao je gostima iz Beograda, rezultatom 39 : 28. Baš za toliko su, utisak je, i bili bolji gosti i zasluženo slavili. Centralna figura meča ponovo je bio izvanredni kvoterbek Beograđana Uribe, spojivši čak pet puta svoje hvatače sa end-zonom protivnika.

Bolje su „Dukesi” otvorili meč, i već na startu lepom akcijom i dugačkim pasom poveli 7 : 0, što je ujedno bio i rezultat prve četvrtine meča. Tek tada Beograđani ’pale motore’ i pre svega pas igrom uspevaju da odgovore domaćinima i unesu neizvesnost u meč.

Rezultatsku klackalicu gledali smo do četvrte deonice, a ekipe su se nekoliko puta smenjivale u vođstvu. Oslanjajući se do tada uglavnom na igru trčanjem, povreda startnog raninbeka, Amerikanca Kevina Ekela, bila je priličan hendikep za domaćina. Međutim i pored toga su Novosađani uspevali da održe korak za „Vukovima”, približivši im se pred kraj meča na samo tri poena zaostatka, ali je sve sumnje u krajnji ishod meča odagnao do tada malo primećeni Toni Vašington, vrativši loptu nakon kik-ofa na drugi kraj teren, za konačnih 39 : 28 za „Vukove”.

Zadovoljniji posle meča svakako su gosti, ali vremena za slavlje nema mnogo jer ih važan meč očekuje već za nedelju dana u IFAF Ligi šampiona na svom terenu.

– Ovo je bila odlična utakmica u kojoj su se susrela dva borca ’teške kategorije’. Srećom po nas, napravili smo big plejeve u pravim momentima. Ponosni smo na našu pobedu danas na ovom terenu, jer ipak smo uspeli da porazimo jednu fantastičnu ekipu. Sada se naš fokus okreće na utakmicu IFAF Lige šampiona, kada milanski „Seameni” dolaze u Beograd i važno je da pobedimo u tom duelu. Važno je i za nas i za ceo Beograd, ali i za ceo srpski fudbal. Moramo da pokažemo da umemo da se borimo i unutar Srbije i van njenih granica. To će za nas biti Superbowl – izjavio je posle meča glavni trener „Vukova” Šon Embri.

S druge strane, glavni trener „GAT Dukesa” Vladislav Petković ponovo ističe nedisciplinu svog tima, mnoštvo kazni u prvi plan, a upravo to je uzrokovalo ovakvim današnjim ishodom.

– Osim što je bila dobra utakmica, bila je i ’tvrda’. Prvo poluvreme smo držali stvari u svojim rukama, ali nas je kasnije omela povreda startnog raningbeka Kevina Ekela. Pravili smo mnogo faulova koji su bili bespotrebni i mislim da je to doprinelo pobedi „Vukova”. Oni imaju odličan tim i odlično su igrali, u šta nismo ni sumnjali. Što se tiče mog tima, nedisciplina je bila presuđujući faktor u današnjoj utakmici. Ipak, idemo dalje – jasan je bio Petković.

GAT Dukes – SBB Vukovi 28 : 39

Po četvrtinama: 7 : 0, 7 : 13, 8 : 6, 6 : 20

Kretanje rezultata:
07 : 00 – pas 45 jardi, Benks za Živkovića; PAT Goran Zec
07 : 07 – pas 21 jarda, Uribe za Lugonju; PAT Vladimir Dimitrijević
14 : 07 – trčanje 82 jarde, Ekel; PAT Goran Zec
14 : 13 – pas 13 jardi, Uribe za Vašingtona; PAT neuspešan
14 : 19 – pas 45 jardi, Uribe za Stefanovića; neuspešno pretvaranje za 2
22 : 19 – trčanje 1 jarda, Jokić; uspešno pretvaranje za 2, Soldo
22 : 25 – pas 15 jardi, Uribe ka Simoviću; PAT neuspešan
22 : 31 – pas 16 jardi, Uribe za Lugonju; neuspešno pretvaranje za 2
28 : 31 – pas 2 jarde, Benks za Puškaša; neuspešno pretvaranje za 2
28 : 39 – vraćanje kik-ofa 90 jardi, Entoni Vašington; neuspešno pretvaranje za 2

U 3. kolu, koje se po rasporedu igra za dve nedelje „Vukovi” se u gradskom derbiju sastaju sa „Blue Dragonsima”, dok će Novosađani put Niša, domaćim „Imperatorima”.