1. kolo PLS: „Panthersi” ponovo bolji u Nišu

2530

U reprizi prošlogodišnjeg starta sezone „Panthersima” je ponovo pripao ceo plen u Nišu. Igra bez kvoterbeka po kojoj su „Imperatori” postali poznati, ni ovaj put im nije donela pozitivan rezultat. Šta više, Pančevci su, deluje, ostvarili ne tako tešku i ubedljivu pobedu na startu sezone.

Centralna figura meča s postignuta dva tačdauna trčanjem i jednim bačenim pasom za tačdaun, svakako je bio kvoterbek Kevin Hačings, ali ništa manju ulogu nije imao ni drugi import Majkl Kempbel, uhvativši dva pasa za tačdaun. U finišu meča, priliku je čak dobio i rezervi kvoterbek ekipe Stefan Spasić, a ukazanu šansu je iskoristio na najbolji mogući način – bačenim pasom za nove poene svoje ekipe.

Tek, pred kraj utakmice, kada je pitanje pobednika već bilo rešeno, i Nišlije su došle do počasnih poena, dugim trčanjem novajlije u ekipi, Denisa Ikića.

Dušan Ljubenović, kapiten „Imperatora”, istakao je da je prvi meč njegovog tima pokazao brojne mane.

– Odbrana je uspevala da zaustavi napade Pančevaca u prvom poluvremenu, ali nikako nije mogla da se nađe veza u napadu. U očekivanju importa koji nedostaje i nekoliko povređenih igrača, naša ekipa nije uspela da nametne dobar ritam. Okrećemo se novom meču – kazao je Ljubenović, izražavajući nadu će njegova ekipa propušteno ispraviti u nastavku takmičenja.

Imperatori Niš – Panthers Pančevo 6 : 33

Po četvrtinama: 0 : 7, 0 : 7, 0 : 13, 6 : 6

Kretanje rezultata:
00 : 07 – pas 10 jardi, Kevin Hačings za Bratislava Bošnjaka; Slavoljub Dukovski PAT
00 : 14 – trčanje 5 jardi Kevin Hačings; Slavoljub Dukovski PAT
00 : 21 – trčanje 5 jardi, Majkl Kempbel; Slavoljub Dukovski PAT
00 : 27 – trčanje 50 jardi, Kevin Hačings; PAT neuspešan
00 : 33 – pas 15 jardi, Stefan Spasić za Majkla Kempbela; PAT neuspešan
06 : 33 – trčanje 40 jardi, Denis Ikić; neuspešno pretvaranje za 2

Priliku za popravni u 2. kolu „Sport klub” Prve lige Srbije kroz dve sedmice „Imperatori” će imati u Sremskoj Mitrovici, na gostovanju „Sirmium Legionarima”, dok će „Panthersi” na svom terenu dočekati ekipu „Wild Boarsa” iz Kragujevca.