„Kuglica“ pojačao Thonon Black Pantherse

1308

Ofanzivni linijaš Divljih veprova, Dejan Janković, u narednoj sezoni braniće boje francuskog vicešampiona i polufinaliste IFAF Lige šampiona, Black Panthersa iz Tonona.

Dvostruki uzastopni šampion Francuske (2013, 2014) želi da se vrati na tron, pa je rešio da pored Amerikanaca, angažuje i igrače iz drugih evropskih država. Nema sumnje da će popularni „Kuglica“, sa svojih 135 kilograma ojačati njihov ofanzivni bedem.

– Panteri imaju ambicije da vrate titulu i naprave bolji uspeh nego u poslednje dve godine na fajnl-foru Lige šampiona. Sa njima sam stupio u kontak preko specijalizovanog sajta za transfere igrača europlayers.com i brzo i lako smo se dogovorili. Ponudili su mi odgovarajući ugovor i nije bilo razloga da ga ne prihvatim – otkrio je Janković.

Jedan od najbolje organizovanih evropskih timova ima fantastične uslove na obali Ženevskog jezera, u podnožju severnih Alpa. Uz odlične terene poseduje gotovo svu moguću opremu za treninge, poput one koja se koristi u Americi. U neposrednoj blizini terena nalaze se klupske prostorije sa restoranom, sobom za pregled video materijala i sobom za opremu. U sve to Divlji veprovi imali su prilike da se uvere pre četiri godine, kada su u Tononu slavili u polufinalu EFAF kupa (34:22).

– Uslovi su zaista odlični, od toga da ću živeti u hotelu pored stadiona, do kompleksa terena koji je u njihovom posedu, sa svom pratećom infrastrukturom, poput bazena, teretane… Odlučio sam da prihvatim da igram za njih kako bih stekao nova iskustva i napredovao kao igrač, jer ću provesti jednu godinu isključivo baveći se ovim sportom i imaću priliku da vidim kako je to biti profesionalni igrač americkog fudbala – kazao je Janković.

kragujevac wild boars indjija indians

Janković je izdanak rasadnika talenata Divljih veprova. U klubu je od 2008. godine, najpre u juniorskom sastavu, a već 2010. debitovao je za seniorski tim, posle čega se postepeno ustaljivao u prvoj postavi.

– Sa druge strane, mnogo mi je žao što odlazim iz Veprova. To je klub koji me je stvorio i u kom sam počeo da igram, a još više će mi nedostajati ljudi koje volim i koji su me svemu naučili. Zbog njih ću se truditi da predstavim Wild Boarse na pravi način i odigram sezonu najbolje što mogu – zaključio je Janković.

U Wild Boars-ima ističu da su zahvalni Jankoviću za sve što je učinio za klub i žele mu puno sreće u novoj sredini.

– Naša škola rezultatima godinama unazad pokazuje da je najbolja u Srbiji, a odlazak nekog igrača u inostrani klub je samo još jedan dokaz dobrog rada. Svako ko vredno radi može naći klub širom Evrope. Ponosni smo na Dejana i želimo mu puno uspeha u novom klubu – istakao je Nemanja Čalija, predsednik Divljih veprova.