PLS: Klupko se odmotava iz Niša

799

U premijernom susretu poslednjeg, sedmog kola Sportklub Prve lige Srbije, koji će započeti rasplet jedne od najzamršenijih dosadašnjih borbi za preostala dva mesta u plej-ofu, niški Imperatori dočekuju Sirmium Legionariese, u subotu, od 17 časova, na pomoćnom terenu SC „Čair“.

Imperatore u polufinale vodi samo pobeda i to uz trijumf GAT Dukesa u Pančevu, a u tom slučaju, zauzeli bi treće mesto u ligaškom delu, što bi, posle prošlogodišnjeg ulaska u polufinale sa četvrte pozicije, bio najveći uspeh u istoriji.

– Očekujemo tvrdu i neizvesnu utakmicu. Gosti dolaze bez rezultatskog pritiska, dok je za naš tim ovo utakmica od koje zavisi plasman u plej-of. Spremni smo da, uz veoma izvesnu pobedu favorizovanih Djuksa nad Panterima, trijumfom u ovom meču dođemo do trećeg mesta, po prvi put u klupskoj istoriji. Svi igrači su maksimalno motivisani i sa nestrpljenjem iščekuju subotu, pa pozivamo što veći broj navijača da dođu i svojom podrškom nam pomognu da pobedom nad Legionarima izborimo plasman u plej-of – kazao je Dušan Ljubenović, ofanzivni linijaš Imperatora.

Sremci su pobedom nad Čačak Angel Warriorsima u prošlom kolu izborili učešće u baražu, dok su Nišlije ubedljivo poražene od Vojvoda u Novom Sadu.

– Nakon teškog poraza od novosadskih Vojvoda, imamo poslednju priliku da se borimo za ulazak u plejof. Da bismo ostvarili svoj cilj ostvarili, moramo se odlučno suprostaviti Legionarima. Međutim, i pored velike želje za pobedom, neće biti sve u našim rukama. Sa druge strane, Legionari u ovaj meč ulaze nakon ubedljive pobede nad Čačkom i namerom da regularni deo sezone završe pobedom. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju, da nam svojom podrškom pomognu da se plasiramo u plej-of – rekao je Amerikanac Džoel Lej, lajnbeker/raninbek iz redova Imperatora.

Detaljnije o raspletu za plej-of možete pročitati na ovom linku.