Kvadratura kruga: Četiri tima za dva mesta u polufinalu

738

U poslednjem kolu Sportklub Prve lige Srbije, četiri tima sa skorom 3-3 vodiće ravnopravnu borbu za preostala dva mesta u plej-ofu, dok je sve ostalo poznato.

Novosadski GAT Dukesi su već obezbedili lidersku poziciju, kao i SBB Vukovi Beograd koji će u doigravanje kao drugoplasirani.

I na začelju tabele sve je rešeno. Čačak Angel Warriorsi zacementirani su za dno, pa će se ekspresno vratiti u Drugu ligu, dok će Sirmium Legionariesi o svojoj sudbini odlučivati u baražu sa Kikinda Mammothsima, 28. juna.

Kragujevac Wild Boarsi, Pančevo Panthersi i Inđija Indiansi drže konce u svojim rukama i pobeda im sigurno donosi prolaz u nokaut fazu. Sa druge strane Imperatori zavise od ovih rivala, ali daleko od toga da imaju najmanje šanse.

Krenimo redom, Imperatori na svom terenu dočekuju Legionare i samo ih pobeda vodi dalje i to uz trijumf Vojvoda u Pančevu. U slučaju takve, jedine povoljne kombinacije, Imperatori će zauzeti treće mesto, bez obzira ko pobedi u duelu Indiansa i Divljih veprova, jer su savladali oba rivala, a tada bi pobednik okršaja u Inđiji proslavio i osvajanje četvrtog mesta.

Panthersi čak i u slučaju poraza mogu do plej-ofa, ali samo pod uslovom da Veprovi pobede u Inđiji, a Imperatori izgube. Tada bi došli u trougao sa Indiansima i Imperatorima, u kom svi imaju po jednu pobedu u međusobnim duelima, a Panteri najbolji poen količnik, pa bi zauzeli četvrtu poziciju. Pobeda sigurno donosi Pančevcima narednu fazu, u koju će sa trećeg mesta ako trijumfuju i Indiansi i Imperatori, a sa četvrtog ako pobede Veprovi ili samo Indiansi.

Indianse, dakle, samo trijumf vodi u doigravanje, a od ostala dva meča zavisi samo sa koje pozicije. Treći bi bili jedino ako pobede samo Panteri, dok bi u ostalim kombinacijama zauzeli četvrto mesto.

Wild Boarsi bi pobedom sigurno overili polufinale, do kog mogu čak i ako dođe do neuspeha, ali u tom slučaju moraju da izgube i Imperatori i Panteri. Indiansi bi bili treći, a u nastalom trouglu Kragujevčani imaju daleko najbolji količnik iz međusobnih okršaja, pa bi zauzeli četvrtu poziciju. Do trećeg mesta Veprovi mogu samo u slučaju pobede Pantera nad Vojvodama, bez obzira na ishode ostalih duela.

Raspored poslednjeg kola:
Imperatori Niš – Sirmium Legionaries (subota, 17 časova, SC „Čair“)
Pančevo Panthers – Novi Sad GAT Dukes (nedelja, 17 sati, SC „Mladost“)
Čačak Angel Warriors – SBB Vukovi Beograd (nedelja, 17 časova, pomoćni FK Borac)
Inđija Indians – Kragujevac Wild Boars (nedelja, 17 časova, Gradski stadion)