Fekete i Vučković doneli slavlje Mamutima

736

Vršac Lavovi – Kikinda Mammoths 8:16 (8:10, 0:6, 0:0, 0:0)

Pomoćni teren Gradskog stadiona. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:

8:0 Mladen Zlatić pas 3 jarde ka Ivanu Trniniću, Milan Nikolić pretvaranje za 2 poena.
8:3 Matija Almaši fild gol 19 jardi.
8:10 Branislav Fekete pas 25 jardi ka Nemanji Vučkoviću, Almaši uspešan PAT.
8:16 Fekete pas 2 jarde ka Nemanji Vučkoviću, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Do vrlo značajnog trijumfa došli su Kikinđani na gostovanju Lavovima iz Vršca. Mamuti su uspeli da posle odličnog starta domaćeg tima, preokrenu rezultat i u utakmici sa malim brojem poena dođu do prvog ovogodišnjeg trijumfa u Drugoj ligi Srbije.

Lavovi su krenuli silovito, pas Mladena Zlatića ka Ivanu Trniniću za tačdaun podgrejao je nade ovog tima da bi mogli do trijumfa na ovom meču. I verovatno su mogli, da od tog trenutka više ništa nisu uspeli da urade u napadu do kraja utakmice.

U tome ih je sprečila odlučna odbrana gostiju, koja više nije popustila do kraja meča. Matija Almaši je najpre smanjio prednost fild golom iz izgledne situacije na 8:3, da bi nedugo zatim kvoterbek Mamuta Branislav Fekete pasom od 25 jardi ka Nemanji Vučkoviću doneo vođstvo svom timu, koje, ispostavilo se nisu ispuštali do kraja meča.

Teško da je posle takvog starta neko mogao da pretpostavi da će naredni tačdaun gostiju, kada je ponovo Fekete usposlio Vučkovića, ovog puta da bi prešao poslednjih 2 jarda terena, biti i poslednji na meču. Tek, to se dogodilo, pa je rezultat prvog poluvremena bio i konačan, jer napadi nijednog od dva tima nisu uspeli da poentiraju posle velikog odmora.