BALKAN BOWL: Štabler odabrao 19 flegovaca, pripreme u “Junioru”

979

U susret Balkan Bowlu, koji će se održati u Beogradu 20. septembra, selektor Darko Štabler, sa pomoćnicima Viktorom Todorovićem i Vladimirom Mladenovim, izabrali su 19 flegovaca koji će predstavljati Srbiju u susretu sa vršnjacima iz Slovenije. Biće to na neki način i istorijski momenat američkog fudbala, obzirom da će se po prvi put okupiti naša najmlađa reprezentativna selekcija.

Trojica trenera, na čelu sa Štablerom, imali su vrlo težak zadatak da odaberu najbolje.

– Selekcija igrača je napravljena na osnovu preporuka klupskih trenera, kao i mišljenja članova stručnog štaba reprezentacije. Vodili smo se unapred određenim kriterijumima, a to su posedovanje osnova sportskog i „kućnog“ vaspitanja, fizičke predispozicije, motorika, nivo primene osnovnih tehnika američkog fudbala. Tom prilikom su analizirane i prikazane igre i interakcije igrača sa svim akterima na terenu – objasnio je izbor Štabler.

Mini pripreme reprezentacije Srbije u flegu biće obavljene na Kopaoniku od 24. do 28. avgusta, u hotelu “Junior”, baš kao i seniorska reprezentacija Srbije. Pred stručnim štabom je veliki izazov, obzirom da će u kratkom vremenskom periodu morati da osposobe nacionalni tim za ono što ih čeka u duelu sa Slovencima.

– Tokom četvorodnevnog okupljanja cilj će biti stvaranje timskog duha, kao i razvijanje osećaja pripadnosti nacionalnoj selekciji i predstavljanja svoje zemlje. Radićemo na uigravanju za meč sa Slovencima, ali i pokušati da napravimo osnovu za neke buduće juniorske i seniorske selekcije – rekao je Štabler.

Stručni štab fleg reprezentacije Srbije odlučio se za sledećih 19 igrača iz 12 klubova, koji će predstavljati Srbiju u duelu sa Slovencima: Lazar Slavković, Filip Bradić, Matija Dragojlović (Kraljevo Royal Crowns), Nebojša Protić, Andrija Stevanović (Čačak Angel Warriors), David Jevremović, Dragan Paločević (Jagodina Black Hornets), Uroš Ilić (Pirot Vitezovi), Luka Pajić (Jagodina Strawberry Celts), Miloš Stoimirović (Požarevac Pastuvi), Dimitrij Jonev (Beograd Vukovi), Vukašin Katić, Miloš Katić (Inđija Indians), Nikola Petrović (Klek Knights), Filip Mitrović, Slobodan Jovanović (Sirmium Legionaries), Aleksa Živanović, Stefan Spasić (Pančevo Panthers) i Luka Matić (Mladenovac Forestlanders).