SERBIAN BOWL X: Vukovi odbranili titulu

832

SBB Vukovi Beograd – Kragujevac Wild Bors 27:17 (13:10, 7:0, 7:7, 0:0)

Stadion: na Adi Ciganliji. Gledalaca: oko 1.200.

Kretanje rezultata:

6:0 Šon Rateford trčanje 6 jardi, Rudolf Kokaji neuspešan PAT.
6:7 Šejn Vong trčanje 3 jardi, Ivan Živanović uspešan PAT.
6:10 Živanović fild gold 32 jarde.
13:10 Rateford pas 30 jardi ka Marku Mariću, Kokaji uspešan PAT.
20:10 Rateford trčanje 2 jarde, Kokaji uspešan PAT.
27:10 Rateford pas 20 jardi ka Pavlu Plamencu, Kokaji uspešan PAT.
27:17 Ajk Vitaker pas 55 jardi ka Kenu Hejlu, Živanović uspešan PAT.

SBB Vukovi iz Beograda, uspeli su na svom terenu na Adi Ciganliji da odbrane titulu prvaka Srbije i u Serbian Bowlu X osvoje i četvrti uzastopni peha prvaka Srbije. Trijumfom nad Wild Boarsima, večitim rivalima iz Kragujevca, zadržali su primat na domaćoj sceni i još jednom pokazali da su trenutno najbolja ekipa.

Do trofeja, Beograđani su došli pre svega zahvaljujući kvoterbeku Šonu Ratefordu, koji je i proglašen za MVP finalnog meča. Sa četiri tačdauna, dva pasom i dva trčanje, učestvovao je u svakom poentiranju “čopora” sa Ade i na taj način poveo svoj tim do pobede.

Posle dugog trčanja raningbeka, Mihaila Josovića, koji je takođe imao istaknutu rolu, SBB Vukovi su došli već u prvom napadu nadomak end zone Kragujevčana. Rateford je uzeo loptu i pretrčao poslednjih 6 jardi za vođstvo. PAT nije bio dobar, pa je na semaforu stajalo 6:0.

Son Rateford u akciji12

Kragujevčani se nisu predavali. Posle poništenog tačdauna Nikole Simovića, uspeli su da se oporave i ipak dođu do izjednačenja tačdaunom Šejna Vonga, trčanjem od 3 jarde, a onda i do vođstva, jer je Ivan Živanović bio uspešan prilikom izvođenja pretvaranja. Već u sledećem napadu, šuter Šumadinaca je pogodio i fild gol, za povećanje vođstva (10:6), razdaljina je bila 32 jarde.

Činilo se u tom trenutku da bi Kragujevčani i mogli da preotmu titulu Vukovima posle tri godine, ali od tog trenutka, domaćin je zaigrao mnogo agresivnije u odbrani. Čestim blicevima uspevali su da iznude greške Ajka Vitakera, kvoterbeka Kragujevčana, pa do kraja poluvremene gosti više nisu uspevali da poentiraju.

Sa druge strane, Šon Rateford je pokazao da je čovek koji donosi titule. Najpre je sjajno uposlio vajdrisivera Marka Marića, a zatim i istrčao 2 jarde za preokret i vođstvo 20:10, sa kojim se otišlo na veliki odmor.

Vukovi - Wild Boars finale 2014

Imali su Kragujevčani šansu za priključak na početku drugog poluvremena, prvi napad je bio njihov, ali je Vitaker posle pritiska defanzivne linije bacio intersepciju. Presečeni pas zabeležio je Ivan Nedeljković, a već u narednom napadu stigla je kazna koja je i odlučila pobednika. Rateford je bacio pas ka Pavlu Plamencu dug 20 jardi, za vođstvo 27:10, posle kojeg se već nazirao pobednik.

Sve što su Kragujevčani uspeli da urade, bilo je da u sledećem napadu najave neizvesnost posle pasa Vitakera ka Kenu Hejlu, ali snage za preokret nije više bilo, pa su Beograđani zasluženo slavili četvrtu uzastopnu titulu u derbijima sa Divljim veprovima.