PLS: I na „Jugu“ sve poznato

524

Poput severne divizije, i u Prvoj ligi Srbije grupa „Jug“ sve dileme su otklonjene u prošlom kolu, pa će poslednji ligaški vikend u takmičarskom smislu biti samo formalnost.

Uz prvoplasirane Čačak Angel Warriorse u baraž za popunu Superlige plasirali su se i Kraljevo Royal Crownsi, dok su u Drugu ligu ispali Zemun Piratesi, Valjevo Werewolvesi i Obrenovac Hawksi koji su odustali od takmičenja.

U jedinom duelu koji će o nečemu odlučivati sastaju se Avala Bor Golden Bearsi i Požarevac Pastuvi, u nedelju od 17 sati, na stadionu „Rudar“. Oba tima do sada su upisala po dve pobede i poraza, pa će pobedniku pripasti treće, a poraženom četvrto mesto.

– S obzirom da smo u prethodne dve utakmice pokazali daleko slabije igre i pretrpeli dva ubedljiva poraza, ali i ostali bez nekolicine igrača, što zbog povreda što privatnih obaveza, u ovu utakmicu ulazimo rasterećeno. S obzirom da je ovo poslednja utakmica u prvenstvu i to pred domaćom publikom, trudićemo se da pokažemo solidnu igru koja će nam u slučaju pobede doneti treće mesto, što bi bio neverovatan napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Očekivanja svih igrača i stučnog štaba su da će ovo biti jaka utakmica od samog početka i da će pobednik biti neizvestan do samog kraja – rekao je Danijel Miljković, trener i igrač Golden Bearsa.

U isto vreme na pomoćni teren stadiona „Zmaj“ u Zemunu izlaze domaći Piratesi i Čačak Angel Warriorsi. U slučaju da izenande neporažene Ratnike, Zemunci bi bili bodovno poravnati sa poraženim iz prethodno najavljenog duela, ali bi i tada ispali iz lige, jer imaju lošiji međusobni skor i sa Medvedima i Pastuvima.

Ni meč Valjevo Werewolvesa sa Kraljevo Royal Crownsima, koji je na programu u nedelju od 16 sati, na stadionu „Krušik“, nema rezultatskog značaja. Vukodlaci nemaju nijedan trijumf, pa im „fenjer“ i u slučaju pobede „ne gine“, dok Kraljevčane i poraz vodi u baraž, jer su prethodno nadigrali i Borane i Požarevljane.