PLS: Na „Severu“ sve rešeno

640

Pred poslednje kolo Prve lige Srbije grupa „Sever“, sve je jasno. Prvo mesto osvojili su Sirmium Legionariesi, a sa njima će u baraž za Superligu i drugoplasirani Vrbas Huntersi, dok su sa druge strane u novoformiranu Drugu ligu, pored Klek Knightsa čiji su rezultati izbrisani, ispali Sombor Celtisi i Grofovi Novi Kneževac.

Zlatne sredine držali su se Vršac Lavovi i Kikinda Mammothsi, koji će se u međusobnom duelu boriti za treće mesto na tabeli. Taj meč na programu je u nedelju, od 16 sati, na Gradskom stadionu u Vršcu.

Poraženi iz ovog duela zauzeće četvrto mesto, poslednje koje donosi opstanak, jer Grofovi Novi Kneževac, čak i ako naprave senzacionalno iznenađenje u duelu sa Sirmium Legionariesima, imaju slabiji međusobni skor sa oba tima.

S obzirom na partije koje pružaju, Legionari su veliki favoriti, u subotu od 15 sati, na stadionu „Obilić“ u Novom Kneževcu.

– Očekuje nas poslednji meč u sezoni, protiv najjačeg rivala. Kada se sve uzme u obzir, pobeda deluje kao nemoguća misija, ali lopta je jajasta, pa gde odskoči. Pokušaćemo da napravimo senzaciju. I pored toga što su zacementriani na prvoj poziciji, Legionari će sigurno doći da potvrde svoj kvalitet i odličnu formu . Na nama je da pokušamo da nađemo način da zaustavimo ekipu koja je nezaustavljiva ove sezone. Pozivam sugrađane da nam i ovaj put pruže veliku podršku – rekao je Mark Rac, raninbek Grofova.

Ni duel Sombor Celtisa i Vrbas Huntersa, koji je na programu u nedelju, od 17 sati, na stadionu „Bip“, nema takmičarskog značaja.

Celtisi su do sada pretrpeli sve poraze, pa im ni pobeda ne donosi beg sa dna. Sa druge strane, Lovci su zacementirali drugu poziciju, jer su pobedili i Lavove i Mamute, a do prvog mesta ne mogu zbog poraza od Legionara.