Miloš Nestorović u Nemačkoj

1733

Jedan od dokaza da američki fudbal u Srbiji sve manje zaostaje za zapadnim zemljama, u kojima ovaj sport ima znatno dužu tradiciju, su sve češći transferi naših igrača u najjače evropske lige. Poslednji u nizu je prelazak dojučerašnjeg ofanzivnog linijaša Vukova, Miloša Nestorovića, u redove nemačkog prvoligaša Allgäu Cometsa. Za razliku od Keln Falkonsa, u čije redove je nedavno iz niških Imperatora prešao Ćiro Jordanov, Komete se takmiče u Južnoj grupi najjače nemačke lige (GFL).

Dvadesetjednogodišnji Nestorović (190cm, 135kg) otkriva da je imao još nekoliko dobrih ponuda, ali da je tim iz gradića Kemptena bio najzainteresovaniji i najkonkretniji.

– Početkom decembra kontaktirao me je njihov glavni trener i upitao da li bih želeo da igram u Nemačkoj. Naravno da sam pristao, jer je, uz austrijsku, nemačka liga najjača u Evropi i na neki način mi je bio san da igram tamo – rekao je Nestorović.

Reprezentativac Srbije novom klubu trebalo bi da se stavi na raspolaganje polovinom marta.

– Jedva čekam da odem u Nemačku i upoznam nove saigrače i grad. S obzirom da mi je ovo prvi inostrani angažman, želim da se pokažem u najboljem mogućem svetlu i da možda čak već posle prve sezone ostavim neki trag u GFL-u. Takođe, cilj mi je da opravdam poverenje koje su mi Nemci pružili, da im maksimalno pomognem u ostvarivanju što boljih rezultata u narednoj sezoni, kako na terenu, tako i van njega – kaže Nestorović.

Posle osvajanja Druge divizije, Komete su kroz baraž mečeve uspele da se vrate u elitu, nakon 20 godina.

– Kao i svakom novopečenom prvoligašu, osnovni cilj nam je da izborimo opstanak, ali i da pokušamo da pomrsimo konce nekim jačim ekipama. Stoga u klubu veoma ozbiljno pristupaju angažovanju pojačanja, pa je sa mnom stigao i Kristijan Gildsig, startni levi tekl Danske na Evropskom prvenstvu B grupe u Milanu, gde je njegova reprezentacija osvojila šampionat. Takođe, angažovali su i engleskog defanzivnog beka Arijela Mofonda, a tu su i američka pojačanja predvođena Brendonom Konom (WR/QB) – izjavio je Nestorović.

Da je saradnja ostvarena na obostrano zadovoljstvo, potvrđuje i čovek koji je najzaslužniji za dolazak srpskog igrača u Cometse, Amerikanac Brajan Kejler, glavni trener.

Posle plasmana u viši rang bila nam je potrebna pomoć i mislim da smo je njegovim angažovanjem dobili. Sa ovim pojačanjem očekujem da ćemo popraviti igru trčanjem, ali i zaštitu kvoterbeka. Uprkos visini i težini ima dobru tehniku blokiranja kod trčanja i pas igre. Oduševljen sam što ću raditi sa Nestorovićem, jedva čekam da stigne u Kempten – kazao je Kejler.