Jordanov u Keln Falkonsima

1196

Sada već bivši ofanzivni linijaš i kapiten niških Imperatora, Ćiro Jordanov, karijeru će nastaviti u Falkonsima iz Kelna, članu severne grupe najjače nemačke lige – GFL.

Gorostasni dvadesetsedmogodišnjak (198cm, 140kg) imao je dobru sezonu u timu iz Niša, pa i ne čudi što su ubrzo po postavljanju videa na sajt „Europlayers“ počele da pristižu razne ponude.

– Nisam mogao da verujem kako je sve brzo krenulo. Javljali su se prvoligaši iz Poljske, Holandije, Italije i Nemačke, ali je bilo i poziva sa američkih koledža – dva D2 i jednog D3. Zaista sam imao dilemu gde da nastavim karijeru, a u užem izboru ostale su tri ekipe iz Nemačke – šampion, vicešampion i sada već moj klub Falconsi – otkriva Jordanov.

Nedugo zatim pozvan je na trening (combine) u Kelnu, gde su potencijalna pojačanja upoznata sa klupskom infrastrukturom i novim programom.

– Tamo je sve lepo prošlo, bili smo obostrano prezadovoljni, pa je došlo do saradnje. Klub je zaista veoma dobro organizovan i ima odlične uslove, od terena, teretane, opreme, do svega ostalog. Tu bih još spomenuo i srdačnost osoblja na čelu sa predsednikom. Jako ozbiljan kvalitet poseduju i u stručnom štabu, koji predvodi trener sa zadivljujućim rezimeom – osvajač evropskog zlata i svetske bronze sa reprezentacijom Nemačke – kaže Jordanov.

On je dodao i da je odabrao GFL, jer je to jedna od najjačih liga u Evropi i tu vidi najviše prostora za svoj napredak.

– Keln je sjajan grad. Impresioniran sam klubom i ukazanom šansom. Veoma sam uzbuđen i raduje me to što ću po prvi put imati mogućnost da treniram sa trenerom ofanzivne linije, što u Nišu nažalost nije bilo moguće, kao i u većini klubova u zemlji. Jedva čekam da sezona počne.

Sokolovi su ligaški deo prošle sezone završili na poslednjem mestu, ali su ipak uspeli da obezbede opstanak, kroz baraž susrete.

– Ambicije kluba su učvršćivanje statusa prvoligaša i pokušaj ulaska u plej-of, što je zaista teško jer se nalazimo u grupi Sever, koja je mnogo kvalitetnija od grupe Jug. Svakako da klub daje sve od sebe da se to i ostvari. Dovode se razni igrači iz ostalih nemačkih timova i Evrope, ali i američki igrači i treneri. Trudiću se da pomognem ekipi da napravi zapaženiji rezultat ove godine – zaključio je Jordanov.

Roland Vulf, trener ofanzivne linije Falkonsa bio je prezadovoljan angažovanjem Jordanova.

Jedva čekam da počnem da radim sa Ćirom. Igrač njegovih fizičkih predispozicija je dobit za svaku ofanzivnu liniju, a još uvek ima sjajan potencijal za dalji napredak. Zato očekujemo mnogo od njega. S obzirom na to da je bio an vrhu liste želja mnogih renomiranih GFL timova, jako smo zadovoljni što smo uspeli da ga dovedemo u Keln – rekao je Vulf za klupski sajt.

Ćiro će u Kelnu igrati na primarnoj poziciji levog tekla, a po potrebi će pomagati i u defanzivi (DT). Novim saigračima pridružiće se 10. februara gde će do marta raditi na kondiciji i u teretanu, dok glavne pripreme kreću u martu kada će pristići i ostali importi iz SAD-a. Liga kreće krajem aprila.

FOTO: Zvanični sajtovi klubova