JLS: Veprovi pregrmeli Čačak, ubedljive Krune i Vukovi

986

Čačak Angel Warriors – Kragujevac Wild Boars 20:28 (6:8, 0:6, 0:14, 14:0)

Stadion: „BIP“. Gledalaca: oko 150.

Kretanje rezultata:
0:8 Aleksa Đokić trčanje 20 jardi, Nikola Simović pretvaranje za 2 poena.
6:8 Stefan Mitrović trčanje 6 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
6:14 Đorđe Petrović vraćanje panta 50 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
6:22 Đorđe Petrović trčanje 12 jardi, uspešno pretvaranje za 2 poena.
6:28 Aleksa Đokić trčanje 12 jardi, izblokiran PAT.
14:28 Miloš Glavonjić pas 10 jardi ka Ivanu Ćumuroviću, Ivan Ćumurović pretvaranje za 2 poena.
20:28 Miloš Glavonjić trčanje 2 jarde, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

U uzbudljivom meču grupe „Jug“ Juniorske lol.rs lige Srbije, posle velike borbe sa komšijama iz Čačka, juniori Wild Boarsa iz Kragujevca došli su do drugog trijumfa ove sezone, prvog izvojevanog na terenu. Predvođeni kvoterbekom Aleksom Đokićem i seniorskim reprezentativcem Đorđem Petrovićem, Kragujevčani su sve do poslednje deonice imali suvereno vođstvo, ali je onda usledio zaplet.

Naime, Ratnici se nisu predavali do poslednjeg trenutka. Najpre je Miloš Glavonjić pronašao pasom dugim 10 jardi Ivana Ćumurovića za tačdaun, a zatim i sam istrčao za još jedan. Rezultat je bio 28:20 do kraja, ekipe je razdvajao samo jedan posed lopte, a do kraja ostalo oko tri minuta. Međutim, gosti su smogli snage da do kraja sačuvaju prednost i ne dozvole ekipi iz grada na Moravi da napravi poptuni preokret.

Anđeoskim ratnicima i Divljim veprovima bio je ovo prvi izlazak na teren ove sezone, obzirom da su Čačani bili slobodni u prvom kolu, a Kragujevčani za zelenim stolom dobili meč sa Keltima iz Jagodine, koji su odustali od prvog izlaska na teren.

Jagodina Strawberry Celts – Kraljevo Royal Crowns 0:37 (0:12, 0:22, 0:3, 0:0)

Stadion: Voljevče. Gledalaca: oko 150.

Kretanje rezultata:
0:3 Ivan Živanović fild gol.
0:5 sejfti isforsirao Nikola Vučković.
0:12 Lazar Pejković pas 45 jardi za Leona Miloševića, Ivan Živanović uspešan PAT.
0:19 Aleksa Denović vraćanje intersepcije, Ivan Živanović uspešan PAT.
0:27 Lazar Pejković pas 35 jardi ka Milošu Lukiću, Aleksa Denović pretvaranje za 2 poena.
0:34 Aleksa Denović vraćanje intersepcije 50 jardi, Ivan Živanović uspešan PAT.
0:37 Ivan Živanović fild gol.

U duelu Kelta i kraljevskih kruna, u okviru grupe „Jug“ Juniorske lol.rs lige Srbije, Kraljevčani su bez većih problema došli do drugog ubedljivog trijumfa, baš kao i u prvom kolu kada su snagu Kruna osetili borski Golden Bearsi (70:0).

Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu, u kome su gosti došli do odlučujuće prednosti zahvaljujući pre svega vrlo raspoloženom Aleksi Denoviću, koji je sa dve vraćene intersepcije za tačdaun, razbio sve nade Jagodinaca da bi mogli da urade nešto više u ovom meču. Pored njega, istakao se i kvoterbek Lazar Pejković koji je sa dva pasa uposlio svoje hvatače, za ukupno četiri postignuta tačdauna na ovom susretu.

Kraljevčanima sada predstoje dva prava izazova, obzirom da ih u preostala dva meča takmičenja u grupi „Jug“ čekaju dueli sa Anđeoskim ratnicima i Divljim veprovima.

 

Kikinda Mammoths – Vukovi Beograd 2:28 (0:14, 0:0, 0:14, 2:0)

Stadion: pomoćni teren Gradskog stadiona. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:
0:6 Luka Mihailović trčanje 18 jardi, neuspešan PAT.
0:14 Nikola Tankosić pas 11 jardi ka Milošu Grujiću, Marko Otašević pretvaranje za 2 poena.
0:22 Marko Otašević trčanje 10 jardi, Basel pretvaranje za 2 poena.
0:28 Nikola Tankosić trčanje 10 jardi, neuspešan PAT.
2:28 Davor Ivezic sejfti.

Posle poraza na startu prvenstva grupe „Sever“ Juniorske lol.rs lige Srbije od Indiansa iz Inđije, Vukovi iz Beograda su delovali odlučni da se prikažu u drugačijem svetlu u Kikindi protiv Mamuta.

U tome su i uspeli, obzirom da se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika u ovom meču. Već na samom startu meča, zahvaljujući tačdaunovima Luke Mihajlovića i Miloša Grujića, „čopor sa Ade“ je stigao do prednosti koju domaćin nije uspevao da ugrozi do samog kraja meča.

Sve što su Mamuti uspeli da urade do kraja susreta, bilo je da sejftijem u poslednjoj deonici dođu do počasnih poena. Posle ubedljivog poraza od Sirmium Legionara, Mamutima je ovo drugi neuspeh na startu Juniorske lol.rs lige.

U meču odigranom u subotu, u okviru grupe “Sever”, Legionari su posle velikog preokreta savladali Pantere iz Pančeva rezultatom 16:13.