JLS: Veliki preokret Legionara protiv Pantera

645

Sirmium Legionaries – Pančevo Panthers 16:13 (3:6, 0:0, 0:7, 13:0)

Teren 25. maj. Gledalaca: 200.

Kretanje rezultata:
3:0 Miroslav Simić fild gol 25 jardi.
3:6 Nikola Dedić trčanje 3 jarda, neuspešno pretvaranje za 2.
3:13 Dejan Sokolov pas 15 jardi ka Nikoli Dediću. Dedić uspešan PAT.
9:13 Pavle Nešković pas 35 jardi ka Miroslavu Simiću. Simić neuspešan PAT.
16:13 Nešković pas 20 jardi ka Simiću, uspešan PAT.

U premijernom susretu, a ujedno i derbiju drugog kola grupe „Sever“ Juniorske lol.rs lige Srbije, Sirmium Legionariesi savladali su Pančevo posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini, rezultatom 16:13.

Junaci susreta bili su Miroslav Simić i Nikola Dedić, sa po dva tačdauna, a ispostavilo se da je na kraju presudan bio Simićev fild gol sa početka meča (3:0).

Odmah su uzvratili Pančevci, trčanjem Nikole Dedića – 6:3, kojim su stigli do vođstva koje nisu ispuštali sve do samog finiša. Čvrste odbrane oba tima bile su na visokom nivou, pogotovo u drugoj četvrtini u kojoj nije bilo poena.

Međutim, u trećoj deonici Dedić je još jednom uspeo da se domogne end zone, ovoga puta posle pasa kvoterbeka Dejana Sokolova i da tako uveća prednost svog tima – 13:3.

Činilo se tada da će bodovi otići u Pančevo, ali je u poslednjoj deonici konačno proradio tandem Pavle Nešković – Miroslav Simić, koji je sa dva vezana tačdauna doneo svom timu veliku pobedu i polako zakucao na vrata polufinala.

Ostali mečevi drugog kola na programu su sutra. Na „Severu“ se sastaju još Kikinda Mammothsi i Beograd Vukovi (14.30 sati, pomoćni teren Gradskog stadiona u Kikindi), dok će na „Jugu“ snage odmeriti Čačak Angel Warriors – Kragujevac Wild Boars (14 sati, Stadion „BIP“ u Čačku) i Jagodina Strawberry Celts – Kraljevo Royal Crowns (15 sati, Stadion Voljevče kraj Jagodine).