Krune na ivici, Panteri još strepe

896

Pančevo Panthers – Kraljevo Royal Crowns 21:22 (8:0, 7:14, 6:8, 0:0)

SRC „Mladost“. Gledalaca: 600.

Kretanje rezultata:
8:0 Vojislav Milenković trčanje 1 jard, Milenković pretvaranje za 2
8:8 Željko Terzić trčanje 1 jard, Aleksandar Kenanov pretvaranje za 2
15:8 Ivan Kosanović pas 50 jardi ka Bratislavu Bošnjaku, Matić uspešan PAT
15:14 Lazar Pejković pas 50 jardi ka Stefanu Đuriću, neuspešan PAT
15:22 Terzić trčanje 1 jard, Terzić pretvaranje za 2
21:22 Stefan Dedić trčanje 20 jardi, neuspešno pretvaranje za 2

Zapleteno klupko najneizvesnije Sportklub Superlige u istoriji američkog fudbala kod nas nije razmršeno ni posle premijernog susreta poslednjeg kola, u kom su Kraljevske Krune ostvarile minimalnu pobedu na gostovanju Pančevo Panthersima – 22:21, koji će tako najverovatnije ostati bez plej-ofa, iako je gotovo sve bilo u njihovim rukama.

Na najbolji mogući način Panteri su otvorili utakmicu. Vojislav Milenković je utrčao u protivničku end zonu, a potom je uspešno pretvorio i za dva poena, pa su na promenu strana domaći otišli sa prednošću 8:0. Kraljevčani su zbili redove i stigli do izjednačenja u drugoj četvrtini, trčanjem Željka Terzića, uz pretvaranje Aleksandra Kenanova – 8:8.

Odmah je domaćem timu prednost vratio kvoterbek Ivan Kosanović, pasom od 50 jardi ka iskusnom Bratislavu Bošnjaku (15:8), a na isti način odgovorio je golobradi kvoterbek Kraljevčana koji i dalje predvodi fleg tim, Lazar Pejković, proigravanjem Stefana Đurića, ali uz neuspešan PAT, pa je rezultat na poluvremenu bio 15:14.

Uporni gosti uspeli su da preokrenu dva minuta pre kraja treće deonice, novim tačdaunom Terzića, koji je potom ponovo bio uspešan za dva – 22:15. Ipak, u poslednjim trenucima treće četvrtine odlični raninbek Pančeva, Stefan Dedić, postigao je tačdaun, ali potom nije uspela trik akcija za dva poena, što je, ispostavilo se, odlučilo pobednika – 22:21, jer su odbrane u poslednjoj deonici uspele da izađu na kraj sa ofanzivnim timovima.

Još uvek je teoretski moguće da Panteri zaigraju u polufinalu, za šta im je potreban poraz Imperatora od Vukova i pobeda Legionara nad Plavim zmajevima i to od 20 do 27 poena razlike.

Postoje šanse i da Pančevci napuste elitu, u slučaju poraza Legionara od Plavih zmajeva i pobede Imperatora nad SBB Vukovima, ali je malo verovatno da će se to i desiti. Takav epilog je jedini koji bi doneo Krunama opstanak u eliti. Znatno veće šanse imali bi da su trijumfovali sa devet poena razlike.

Ostali mečevi na programu su sutra, a sastaju se Belgrade Blue Dragons – Sirmium Legionaries, GAT Novi Sad Dukes – PBB Kragujevac Wild Boars i Imperatori Niš – SBB Vukovi Beograd.