Zmajevi i Legionari na raskršću

692

Posle nekoliko sezona pauze, beogradski Plavi zmajevi i Sirmium Legionariesi ponovo će odmeriti snage i to u meču poslednjeg kola Sportklub Superlige, koji bi pobedniku mogao da donese i plasman u plej-of, a poraženom ispadanje iz lige.

Domaći su u boljoj poziciji, ali im čak ni pobeda ne garantuje četvrto mesto, na kom se trenutno nalaze. Sudbinu im kroje Pančevo Panthersi, koji se sastaju sa Kraljevskim krunama, ali i niški Imperatori. Čak i u slučaju poraza Beograđani mogu do četvrte pozicije, ali teoretski mogu i da ispadnu, u slučaju debakla. Sa druge strane, uz željeni rasplet drguih utakmica, samo pobeda ostavlja Legionare u ligi, ali im daje i šansu za četvrto mesto ukoliko je ostvare sa bar 24 poena razlike. Detaljnije o svim kalkulacijama za plej-of i opstanak, možete pročitati ovde.

– Dugo je prošlo od poslednjeg susreta ove dve ekipe, nekoliko sezona. Mnogi sadašnji igraci i ne pamte taj meč. Daćemo sve od sebe da pobedom zatvorimo regularni deo takmicenja i osluškujemo vesti sa utakmice u Pančevu. I dalje postoji šansa da se nađemo u plej-ofu, iako moram priznati, da prikazanom igrom u par mečeva nismo zadovoljili očekivanja. Dosta pehova smo imali ove sezone, dosta povreda, gotovo da ni u jednom meču nismo okupili ekipu u najjačem sastavu, a nećemo ni u ovom – otkriva Davor Gojković, trener ofanzivne linije Zmajeva.

Oba tima kasno su se probudila, ali u ovaj susret ulaze posle pobeda u prošlom kolu. Zmajevi su slavili na gostovanju Krunama (26:12), dok su Legionari do prvog trijumfa došli protiv niških Imperatora (18:12). Jedan od junaka pobede Zmajeva u Kraljevu bio je sejfti Miloš Antić, sa pet intersepcija.

Veliki broj povreda nas je omeo u par utakmica, bilo je i previše opuštanja. Nažalost, doveli smo sebe u situaciju da ne odlučujemo sami o svojoj sudbini već druge ekipe. Sezona je bila jaka, sa dosta egal utakmica, nadamo se da će i ova sa Mitrovicom biti zanimljiva. Oni su psihički jak tim, jak kolektiv, koji je pokazao u kasnom buđenju protiv Niša da ume da zada jak udarac – rekao je Antić.

Utakmica se igra u nedelju, od 14.30 sati, na Adi Ciganliji.